Таке морозиво можна приготувати з будь-якими ягодами або фруктами, які ви любите. Це можуть бути полуниця, вишня, персик, ожина, малина, смородина тощо. Ягоди або фрукти можна взяти та заморожені, але в сезон, звичайно, краще свіжі.
Чудово доповнить вершковий смак морозива ваніль, м’ята, цедра лимона або лайма, меліса або імбир.
Домашнє фруктове морозиво – інгредієнти
- фрукти або ягоди – 250 г,
- вершки 33% – 400 мл,
- молоко згущене – 250 г.
Раніше ми писали, як приготувати полуничне желе без желатину.
Домашнє фруктове морозиво – приготування
Промиваємо й очищаємо за необхідності фрукти або ягоди. Ставимо їх ненадовго в холодильник.
- Подрібнюємо злегка фрукти або ягоди за допомогою блендера так, щоб залишилися шматочки.
- Збиваємо за допомогою міксера добре охолоджені вершки до загустіння. Робити це потрібно обережно і контролювати, щоб вершки не перетворилися на масло.
- Додаємо згущене молоко до вершків і продовжуємо збивати суміш на максимальній потужності ще протягом 3-5 хвилин.
- Вводимо обережно фруктову або ягідну добавку та ретельно перемішуємо морозиво.
- Відправляємо десерт у морозильну камеру на 4-5 годин. При цьому кожні 30-40 хвилин необхідно перемішувати масу для рівномірного замерзання.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Пенсіонер VS Пенсійний фонд: на чий бік став Верховний суд у справі про реформу 2017 року (відео)
Кабмін змінив правила виплат сім’ям військових: хто може отримати 15 мільйонів гривень (відео)