Пиріг за цим рецептом виходить ніжним і соковитим, тому що він готується з крихти. Він буквально тане у роті.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний манник з вишнею.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 300 г вишні;
- 200 г вершкового масла з морозилки;
- 150 г цукру + 2 столові ложки для посипання вишні;
- 6 г розпушувача;
- щіпка солі;
- 1 чайна ложка крохмалю.
Приготування:
- Вишні потрібно помити, видалити кісточки і відкинути на друшляк, щоб забрати зайву рідину.
- У миску всипати цукор, просіяне борошно разом з розпушувачем, сіль. До цих інгредієнтів на тертці натерти вершкове масло.
- Перетерти масло, цукор і борошно руками в крихту.
- На дно форми для випічки розподілити шаром приблизно дві третини тіста, зверху викласти вишні, посипати їх цукром із крохмалем. Засипати зверху тістом, що залишилося.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.