Пропонуємо в цьому рецепті використовувати начинку з яблук, але можна взяти інші фрукти або джем на ваш смак.
Сиркове печиво з яблучною начинкою – інгредієнти
Тісто
- борошно – 260 г,
- сир кисломолочний – 200 г,
- яйце – 1 шт,
- цукор – 70 г,
- олія рослинна – 7 ст.л,
- розпушувач – 10 г,
- цукор ванільний – 10 г,
- сіль – щіпка.
Начинка
- яблука – 4 шт,
- лимонний сік,
- цукор – 2 ст.л,
- вершкове масло – 30 г.
Раніше ми писали, як приготувати ледачий пиріг із цибулею та яйцем.
Сирне печиво з яблучною начинкою – приготування
- Викладаємо в миску кисломолочний сир, додаємо цукор і ретельно розтираємо все виделкою.
- Вбиваємо в сирну суміш яйце, додаємо сіль, ванільний цукор, вливаємо рослинну олію і розминаємо виделкою до стану однорідності.
- Додаємо в кілька етапів борошно з розпушувачем і замішуємо сирне тісто.
- Загортаємо тісто в харчову плівку і ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.
- Натираємо на грубій тертці очищені яблука, додаємо трохи лимонного соку і перемішуємо.
- Кладемо на розігріту сковорідку вершкове масло, потім викладаємо яблука і додаємо цукор. Карамелізуємо яблука на середньому вогні до готовності.
- Присипаємо борошном, викладаємо тісто і ділимо його на 4 рівні частини. Кожну частину розкачуємо в тонкий круглий пласт і розрізаємо на 4 трикутні частини. У кожному трикутнику робимо внутрішні надрізи і викладаємо в центр підготовлену начинку.
- Загортаємо печиво і перекладаємо на деко застелене пергаментним папером або силіконовим килимком для випічки.
- Випікаємо печиво в розігрітій до 180 ⁰С духовці протягом 20-25 хвилин до готовності.
- Посипаємо готову випічку цукровою пудрою і подаємо до столу.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Пенсіонер VS Пенсійний фонд: на чий бік став Верховний суд у справі про реформу 2017 року (відео)
Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року нараховані неправильно (відео)