П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ такому клярі і відбивні, і риба будуть надзвичайно смачними: весь секрет...

У такому клярі і відбивні, і риба будуть надзвичайно смачними: весь секрет в одному інгредієнті

Этот материал также доступен на русском языке
Приготування смачної смаженої риби або відбивних буде вдалим, якщо правильно приготуєте кляр. Саме кляр робить м'ясо та рибу соковитими, пишними та піджаристими.

Традиційно кляр готується з яєць, борошна та молока, але ми пропонуємо відступити від цього рецепту.

Раніше ми розповідали, як правильно підготувати м’ясо для відбивних.

Інгредієнти:

  • 1 велике яйце;
  • 1 жовток;
  • 3–4 ст. ложки борошна;
  • 50–70 мл сильногазованої води;
  • 0,5 ч. ложки розпушувача;
  • Сіль та перець – за смаком.

Приготування:

  1. Заздалегідь треба відбити м’ясо, посолити його трохи та поперчити. Якщо ви смажитимете рибу, то наріжте її порційними шматочками.
  2. Взяти глибоку миску, вбити яйця, трошки додати солі і поперчити, збити за допомогою вилки або віночка.
  3. Просіяти борошно з розпушувачем і додати до яєць, ретельно розмішати, щоб не було грудочок, влити газовану воду. І знову перемішати. До речі, воду потрібно брати дуже холодну і правильно солити, адже мінеральна вода також трохи солонувата.
  4. Такий кляр не любить довгої роботи, тому що бульбашки швидко випаровуються, тому відразу ж приступайте до смаження своїх відбивних чи риби.
  5. Кляр повинен вийти густуватим, але важливо не переборщити, інакше він шматком лежатиме навколо м’яса.
  6. І ще, через наявність води в клярі при жарінні масло може дуже розбризкуватися, тому краще брати сковороду з високими бортиками або сотейник.
  7. Готові відбивні краще розкласти на серветки або паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні