Четвер, 18 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОсвіжить у спеку замість звичної окрошки – легендарний болгарський суп таратор

Освіжить у спеку замість звичної окрошки – легендарний болгарський суп таратор

Этот материал также доступен на русском языке
Холодний суп таратор готувати дуже легко і просто Попри це суп виходить досить ситним і дуже добре освіжає в спеку.

Болгари подають таратор зі шматочками льоду в тарілці. У класичному рецепті використовується несолодкий йогурт, але можна також айран, або кефір із мінеральною водою.

Суп таратор – інгредієнти

  • огірки – 2 шт,
  • йогурт грецький – 700 мл,
  • кріп – 1 пучок,
  • м’ята – за смаком,
  • часник – 3 зубчики
  • олія оливкова – 2 ст. л,
  • горіхи волоські – 50 г,
  • перець чорний мелений – за смаком, 
  • сіль – за смаком.

Суп таратор – приготування

  1. Очистити огірки та нарізати дрібним кубиком. Дрібно нарізати часник, кріп і листя м’яти. 
  2. Змішати в ємності огірки, зелень і часник, приправити овочі сіллю та перцем і дати їм постояти 10 хвилин.
  3. Подрібнити ножем, качалкою або блендером горіхи і всипати їх до овочевої суміші.
  4. Додати натуральний йогурт. Якщо на ваш смак суп вийде надмірно густим, розбавити невеликою кількістю мінеральної води з газом.
  5. Додати в тарілки перед подачею невелику кількість оливкової олії. Також можна покласти в тарілку кілька кубиків льоду і прикрасити листочками м’яти.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)

Обмеження переказів з картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні