Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЇжте більше картоплі – це може збільшити тривалість життя, але є один...

Їжте більше картоплі – це може збільшити тривалість життя, але є один нюанс

Этот материал также доступен на русском языке
Нове дослідження показало, що якщо збільшити кількість картоплі у вашому регулярному меню, можна знизити ризик передчасної смерті. При цьому, щоб отримати максимальну користь, готувати її потрібно певним чином.

Робота вчених була опублікована в Journal of Nutrition, пише журнал Verywell health.

Чим корисна картопля

Картопля містить багато важливих поживних речовин, а саме:

  • калій, 
  • харчові волокна, 
  • вітаміну С,
  • фенольні кислоти.

“Крім того, картопля містить стійкий крохмаль, який діє як клітковина в організмі. Стійкий крохмаль утворюється, коли картоплю варять, охолоджують, а потім знову нагрівають”, – пояснила доктор медичних наук Ліза Ендрюс.

Інші дослідження показали знижений ризик смертності від серцево-судинних захворювань серед людей, які віддають перевагу картоплі. 

Раніше ми писали, скільки разів на день приймати їжу діабетику.

Також дослідження, яке проводив аспірант кафедри харчування Університету Осло Ерік Крістофер Арнесен, показало, що додаткові 100 грамів картоплі в щоденному раціоні були пов’язані зі зниженням ризику смерті на 4%.

Як стверджує автор дослідження, це не вказує, що картоплю потрібно вважати суперпродуктом, а свідчить лише про те, що коренеплід “не такий вже й поганий, як про нього говорять”.

Як готувати картоплю, щоб вона була кориснішою

Зрозуміло, при цьому слід віддати перевагу стравам, які не потребують смаження, адже в процесі смаження картоплі людина піддається впливу акриламіду.

“Акриламід утворюється в картоплі під час смаження за високих температур унаслідок так званої реакції Майяра. Він визнаний імовірним канцерогеном”, – акцентує Арнесен.

За словами вченого, краще запекти картоплю з травами та рослинною олією або подати запечену картоплю з овочами, приготованими на пару, і грецьким йогуртом. 

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не може розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Редакція не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. Також редакція не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Вас також можуть зацікавити новини:

Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року обчислені неправильно (відео)

Щомісяця зникає 100 тисяч пенсіонерів – шокуючі цифри Пенсійного фонду (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні