Новини

8 корисних ефектів – вчені з усього світу підтвердили користь чорної кави для здоров’я

Користь чорної кави для здоров’я

Захищає серце

На думку вчених з Університету Колорадо, які досліджували дані понад 15 000 респондентів, порівняно з людьми, які не п’ють кави, на кожну додаткову чашку кави, випиту на тиждень, ризик серцевої недостатності падає на 7%, а ризик інсульту – на 8%. Про це пише The Telegraph.

Як вважають дослідники, цей ефект досягається завдяки понад сотні біологічно активних сполук, які містяться в напої. Наприклад, поліфеноли зменшують окислювальний стрес, який виникає за дисбалансу корисних і шкідливих молекул в організмі, та запалення, захищаючи серце від ушкоджень.

Раніше ми писали, чому корисно пити воду з лимоном вранці.

Знижує ризик діабету 2 типу

Дослідники з Гарвардського університету вивчили результати 28 попередніх досліджень і з’ясували, що у людей, які випивають одну чашку кави на день, ризик розвитку діабету 2 типу зменшується на 8%. З кожною випитою чашкою це число збільшувалося, досягнувши 33% зниження серед тих, хто випивав шість чашок кави щодня.

На думку вчених, кислоти, які містить напій, можуть позитивно впливати на рівень цукру в крові, а високий вміст магнію дає додатковий захист.

Запобігає хворобам Альцгеймера та Паркінсона

Канадські вчені у своєму дослідженні припустили, що цей ефект можуть надавати феніліндани, які утворюються під час обсмажування зерен кави. Є дані, що ці сполуки перешкоджають накопиченню білків під назвою амілоїд і тау, які токсично впливають на клітини людського мозку.

Попереджає рак

Також учені з’ясували, що деякі види раку, особливо рак печінки та матки, рідше трапляються у тих, хто віддає перевагу ароматному напою. Знайдено підтвердження того, що кава може захищати від раку ротової порожнини та шкіри.

Згідно із твердженням професора Коллінза, такий ефект спричиняють два фітонутрієнти, що містяться в каві – кафестол і кахвеол. Вчені виявили, що кавова і хлорогенова кислоти також перешкоджають розвитку раку, нейтралізуючи вільні радикали.

Бореться з депресією

Китайські дослідники з’ясували, що ризик розвитку депресії падає на 24% у любителів, які випивають щонайменше 4 чашки кави щодня. Вчені вважають, що це пов’язано з тим, що кофеїн підвищує рівень нейротрансмітерів у мозку, таких як дофамін, відомий як гормон щастя.

Контролює вагу

За даними останніх досліджень учених з Ноттінгемського університету, крім того, що чорна кава містить мінімум калорій, вона ще й підвищує здатність організму спалювати калорії тим, що активізує бурий жир.

Подовжує життя

Австралійські вчені за 10 років вивчили дані близько 450 000 осіб і виявили, що респонденти, які випивають 2-3 чашки кави на день, отримали на 27% менше шансів померти завчасно. Як стверджують автори наукової роботи, за цим ефектом стоїть не кофеїн, а кавова і хлорогенова кислота.

Полегшує головний біль

Команда вчених з Оксфордського університету довела, що вживання парацетамолу або ібупрофену під час головного болю здатне зменшити біль на 25%. Однак респонденти, які приймали ці препарати разом із кофеїном, відзначали, що рівень болю в них знизився вдвічі.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не може розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Редакція не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. Також редакція не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Вас також можуть зацікавити новини:

Обмеження переказів з картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)

Помилки молодості: про що шкодують українці після виходу на пенсію – відеоопитування

Новое на сайте

  • Новини

Експерти назвали марки найкомфортніших автомобілів для пенсіонерів

Вихід на пенсію повинен бути тоді, коли ви нарешті подорожуєте, проводите час із сім'єю та…

05/10/2024 18:26
  • Новини

У цьому салаті ідеально поєднуються солодкість груші та особливого сиру

Елегантний, але дуже простий рецепт салату з грушами, чудово підходить для вечері чи обіду. Це…

05/10/2024 17:34
  • Новини

Вчені відповіли на запитання, чому ми забуваємо те, про що тільки-но думали

Мозок постійно обробляє безліч думок та даних, тому деякі з них можуть вислизнути з пам'яті.…

05/10/2024 16:47
  • Новини

В Україні змінилися правила надання допомоги для ВПО – як не втратити гроші

Держава продовжить підтримувати виплатами більш ніж 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Водночас продовжуватимуть більш цільові…

05/10/2024 15:44
  • Статті

Топ-9 помилок при купівлі вживаних авто

Купівля вживаного автомобіля потребує особливої ​​уважності та його ретельної перевірки. Автомобілі з пробігом часто ховають…

05/10/2024 14:14
  • Новини

Як правильно збирати врожай у жовтні, – корисні поради садівників

Жовтень — це перехідний місяць між літом і зимою. У цей період ще триває збір…

05/10/2024 13:46