Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаКомуналкаСкільки доведеться платити за світло з 1 червня: що вирішили в уряді

Скільки доведеться платити за світло з 1 червня: що вирішили в уряді

Этот материал также доступен на русском языке
Дія єдиного тарифу на електроенергію у розмірі 2,64 грн/кВт-рік закінчується 31 травня. Скільки доведеться сплачувати українцям вже з нового місяця.

Термін дії тарифу на електроенергію закінчується вже сьогодні, 31 травня. В уряді давно обговорюють необхідність підвищення тарифів на електрику, проте на черговому засіданні рішення так і не ухвалили.

Про це повідомив перший заступник голови парламентського комітету енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

Раніше ми розповідали, скільки українці платитимуть за газ у червні.

За словами Кучеренка, питання про підвищення тарифів просто не порушили на порядок денний на черговому засіданні Кабінету Міністрів України, яке відбулося 30 травня.

Кучеренко підкреслив, що підвищення тарифів на електроенергію є обґрунтованим і необхідним, тому не зрозуміло, чому уряд зволікає з ухваленням рішення.

“Іноді неприйняття будь-якого рішення має набагато гірші наслідки, ніж неправильне рішення і як мені здається — це саме той випадок”, — наголосив він.

Нагадаємо, що уряд розглядає різні розміри тарифів. Наразі діє тариф у розмірі 2,64 грн/кВт-год. Підняти його можуть до 3,5 – 4,8 грн/кВт-година.

Крім того, уряд хоче повернути так званий диференційований тариф, який діяв до 1 червня 2023 року. Це означає встановлення певних обсягів споживання. У разі його не перевищення споживач платитиме менше, інакше розмір тарифу зросте.

Раніше такий обсяг становив 250 кВт*год. на місяць. Зараз, за ​​словами експертів, його хочуть зменшити до 100 кВт*год. Це при тому, що за статистикою НКРЕКУ, середній розмір споживання електроенергії на сім’ю становить 168 кВт*год на місяць.

Можливо, сьогодні до вечора буде прийнято новий тариф на світло, поки в уряді ведуться розрахунки.

Оновлену інформацію щодо нового тарифу на електроенергію з 1 червня читайте за посиланням.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як змінився розмір пенсії з інвалідності: чого чекати у червні

Чи законно знижують розмір пенсії: які є хитрощі та нюанси при нарахуванні (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні