Вівторок, 2 Липня, 2024
ГоловнаДачаНе садіть на городі ці рослини, вони приваблюють небезпечного шкідника, який знищує...

Не садіть на городі ці рослини, вони приваблюють небезпечного шкідника, який знищує картоплю

Этот материал также доступен на русском языке
Колорадський жук – не єдиний шкідник картоплі, неабияк пошкодити бульби здатний і дротяник, який є справжнім лихом для городника. Однією з причин нашестя дротяника називають посіви популярного сидерату, який покращує структуру ґрунту.

Мова про жито, яке вирощують у якості сидерату. Нагадаємо, що сидерати – це трав’янисті рослини, що швидко ростуть, які вирощують не для отримання врожаю, а в якості зеленого добрива.

Раніше ми розповідали, як правильно вирощувати картоплю.

Так, багато читачів пишуть, що, начитавшись хвалебних од про боротьбу з дротяником за допомогою жита, засіяли ділянки після збирання картоплі, але на наступний рік кількість дротяника рекордно збільшилася.

Вся справа в тому, що цей шкідник дуже любить злакові рослини, і приваблюють його не тільки культурні рослини, а й бур’яни, наприклад, пирій, який також відноситься до злакових.

Саме пирій є одним із улюблених бур’янів для дротяника. Тому якщо на вашій ділянці росте пирій, то поки ви його не позбудетеся, боротьба з дротяником не припиниться. Також не варто захоплюватися посівами жита.

Хоча проти нематоди на картоплі, томатах, суниці посіви жита – найкращий засіб! Але, якщо на вашій ділянці є дротяник, доведеться шукати інші способи боротьби з нематодою.

Запам’ятайте, боротьба з дротяником повинна починатися зі знищення бур’янів, насамперед, пирію. І не захоплюйтеся мінеральними добривами, які підкислюють ґрунт, вони ще більше приваблюють дротяника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні