Вівторок, 2 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВізьміть склянку кефіру та жменю свіжих ягід – смачний пиріг до чаю:...

Візьміть склянку кефіру та жменю свіжих ягід – смачний пиріг до чаю: ніжний, соковитий та повітряний

Этот материал также доступен на русском языке
Сезон свіжих ягід відкритий, поки солює полуниця можна приготувати незрівнянний пиріг, який стане ідеальним доповненням до чаювання. Цей рецепт настільки простий, що вийде кожна господарка. Для цього пирога можна використовувати не тільки полуницю, а й вишню, смородину, черешню, чорницю, лохину.

Якщо немає свіжих ягід, то можна використовувати заморожені.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг із варення.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • цукор – 180 г;
  • кефір – 250 мл;
  • олія – 4 столові ложки;
  • розпушувач – 10 г;
  • борошно – 260 г;
  • ягоди – 100 г (всередину) + 50 г (згори).

Приготування:

  1. У миску вбийте яйця, додайте сіль і збийте 1-2 хвилини. Додайте цукор і збивайте ще 2 хвилини. Влийте кефір – обов’язково кімнатної температури і ретельно перемішайте, додайте олію.
  2. Просійте борошно з розпушувачем і додайте до рідкої суміші. Перемішайте ложкою до однорідності. Додайте 100 г ягід. Ягоди бажано трохи пересипати борошном і тільки потім відправляти у тісто. 50 г ягід, що залишилися, викладіть зверху на пиріг після того, як виллєте його у форму для запікання.
  3. Випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
  4. Зверху пиріг можна  посипати цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні