Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаНовиниСкільки порошку потрібно насипати під час прання, щоб і речі відіпралися, і...

Скільки порошку потрібно насипати під час прання, щоб і речі відіпралися, і машина не вийшла з ладу

Этот материал также доступен на русском языке
Від кількості прального засобу залежить не тільки якість прання речей, але й стан пральної машини. Радимо перевірити, чи правильно ви визначаєте об’єм сипучого або рідкого засобу для прання.

Раніше ми розповідали, в яких випадках капсули для прання не спрацюють.

Завантаження пральної машини

Для визначення кількості прального порошку або гелю, перш за все, потрібно знати масу речей, які плануєте прати. Досвідчені господині мають правило зважувати брудну білизну. Адже кількість прального засобу напряму залежить від ваги речей.

Скільки насипати порошку для якісного прання

Існує універсальне правило: на 1 кілограм білизни додаємо 1 столову ложку прального порошку. Втім варто уважно прочитати рекомендації, які містяться на упаковці. Зверніть увагу, що кількість грамів не дорівнює кількості мілілітрів. Зважайте на це, коли користуєтеся мірною склянкою.

Скільки взяти порошку, якщо одяг дуже брудний

Для прання особливо забрудненого одягу, варто збільшити кількість прального засобу на половину. В такому разі порошок варто засипати в обидва відділення порошкоприймача. Одну частину – у відсік для попереднього прання, другу – у відсік для звичайного прання. Пральна машина використає частину порошку на початковому етапі, а другу – на основному циклі прання.

Якщо жорстка вода – скільки потрібно порошку

Для прання у дуже жорсткій воді кількість засобу також слід збільшувати на половину. Навіть без спеціальних тестів ви можете визначити приблизну жорсткість води. Вапняний наліт на сантехніці свідчить про її підвищений рівень.

Забагато чи замало порошку

Підвищений рівень піни під час прання свідчить про те, що порошку використано забагато. Надлишок прального засобу не тільки негативно впливає на ваш бюджет, а й може чинити згубну дію на пральну машину. При цьому якість прання не покращуються.

Якщо прального засобу замало, ви це побачите на речах, які погано відіпралися або мають неприємний запах. До речі, специфічний аромат білизна може набути і від надмірного використання порошку, який погано змився.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні