Понеділок, 24 Червня, 2024
ГоловнаНовиниДеяким переселенцям дозволили повторно звернутися по виплати: хто з ВПО отримає допомогу

Деяким переселенцям дозволили повторно звернутися по виплати: хто з ВПО отримає допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Кому з переселенців виплачуватимуть 2000 гривень на місяць на дорослу людину та 3000 гривень на дитину чи особу з інвалідністю. Мінреінтеграції зробило важливу заяву.

Українці, які повторно евакуюються із небезпечних регіонів Харківської області, можуть відновити статус внутрішньо переміщених осіб та оформити державну допомогу на проживання.

Про це повідомила міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

Раніше ми розповідали, як ВПО із трьох областей отримати грошову допомогу від благодійного фонду.

За словами Верещук, йдеться про жителів населених пунктів Вовчанськ та Липці, у яких проводиться обов’язкова евакуація. Списки евакуйованих складають місцева влада у разі виїзду за їх допомогою.

Якщо ж люди виїжджають самостійно, для включення до списків вони мають звернутися до департаменту соціального захисту населення Харківської ОВ за номером гарячої лінії: (066) 283-41-43.

Після включення до списків слід звернутися до центру надання адміністративних послуг або управління соціального захисту населення за новим місцем проживання для відновлення статусу внутрішньо переміщених осіб та оформлення державної допомоги.

Розмір такої допомоги становить 2000 гривень на місяць на дорослу людину та 3000 гривень на дитину чи особу з інвалідністю. Допомога виплачується протягом шести місяців. Після цього її можуть продовжити лише окремих найуразливіших категорій громадян.

Вас також можуть зацікавити новини:

В Україні мають намір змінити терміни початку нового навчального року — що планують до Міносвіти

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні