Яйця – високоалергенний продукт, який може спровокувати серйозні збої в організмі, починаючи від шкірних висипань до набряку Квінке та анафілактичного шоку.
Раніше ми розповідали, для чого досвідчені господині проколюють шкаралупу яєць, що це дає.
Тому, якщо у вас є алергія на яйця, постарайтеся не вживати їх або вводити в раціон в обмежених кількостях.
Не варто захоплюватися яйцями людям із підвищеним холестерином. Якщо таких проблем немає, то й переживати не варто, а ось при підвищеному холестерині жовток яйця краще вводити до раціону, чим рідше, тим краще.
Під питанням вживання яєць й діабетиками. Справа у тому, що люди, які страждають від діабету, часто стикаються з пошкодженнями судин та ризиком розвитку атеросклерозу. А яйця в раціоні це лише посилюють.
Також медики радять виключати яйця з раціону хоча б на час загострення проблем із печінкою, жовчним міхуром, панкреатитом. Якщо є проблеми зі шлунковим трактом, то вживання яєць може спричинити печію.
Не радять медики давати ціле яйце дітям віком до 1 року. Дозволена лише четверта частина жовтка, а білок зовсім виключається.
Існує безліч продуктів, які не рекомендується поєднувати з яйцями, тому що їхня комбінація може призвести до небажаних наслідків для здоров’я. Розглянемо деякі з них:
Молоко та йогурт. Йогурт або молоко можуть знизити засвоюваність заліза, що міститься у яйцях. Тому краще не вживати цих продуктів разом.
Фрукти. Вживання фруктів до або після яєць також небажане. Кислі фрукти, такі як апельсини, грейпфрути та мандарини, можуть зменшити засвоюваність заліза, тому не рекомендується вживати їх із яйцями.
Цукор та солодощі. Поєднання яєць із цукром чи солодощами може викликати сильне підвищення рівня цукру в крові, що негативно позначиться на загальному стані здоров’я.
Алкоголь. Вживання яєць разом з алкогольними напоями може спричинити неприємні травні розлади та негативно вплинути на обмін речовин.
З усіх варіантів яєць найкориснішим вважається відварене яйце, тому що в процесі варіння зберігається більшість поживних речовин. Також можна готувати омлет або смажити яйця на сковороді без олії.
Смажені яйця краще вживати в менших кількостях, тому що при смаженні з олією вони можуть містити більше жирів та калорій.
Сирі яйця не рекомендується їсти, оскільки вони можуть містити бактерії, які можуть спричинити харчове отруєння.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…