Якщо ви хочете приготувати пишний, як хмаринка, омлет, то обов’язково додайте в яєчно-молочну масу трохи лимонного соку. На омлет із 3 яєць достатньо ¼ чайної ложки соку лимона. Саме сік лимона не дає омлету опускатися.
Раніше ми розповідали, що не можна додавати при приготуванні омлету, тільки зіпсуйте страву.
При нагріванні структура яєчного білка почне змінюватися, згортатися і саме лимонний сік створює повітряну текстуру.
Збиваючи яйця з кислотою, ви утримуєте бульбашки повітря. А ще, вода, яка є в лимонному соку, уповільнює швидкість збиття яєць і білки не так швидко згортатимуться, тому структура омлету виходить більш повітряна та пишна.
Інгредієнти:
- молоко – 100 мл;
- холодні та свіжі яйця – 3 шт.;
- сіль, спеції – до смаку;
- олія – 1 ст. л.;
- лимонний сік – пара крапель.
Приготування:
- В окремому посуді потрібно змішати, а точніше збити яйця з молоком, посолити, додати спеції та лимонний сік.
- Поставити сковороду на плиту і налити трохи олії. Не чекати, поки сковорода нагріється, вилити суміш для омлету.
- Щоб омлет був пишним, сковороду під час приготування потрібно накрити кришкою.