Вівсяні пластівці для цього рецепта краще брати дрібного помелу. Якщо у вас вони дуже великі, можна злегка подрібнити їх у блендері.
Вівсяне печиво з родзинками – інгредієнти
- пластівці вівсяні – 250 г;
- борошно – 200 г;
- масло вершкове – 200 г;
- цукор – 100 г;
- родзинки – 100 г;
- яйце – 1 шт;
- кориця – 1 ч.л;
- розпушувач – ½ ч.л.
Раніше ми розповідали, як приготувати солодку ковбаску в домашніх умовах.
Вівсяне печиво з родзинками – приготування
- Замочіть попередньо родзинки в гарячій воді приблизно на 5-10 хвилин. Потім злийте воду та обсушіть родзинки на паперовому рушнику.
- Збийте блендером розм’якшене вершкове масло з цукром, щоб маса стала пишною.
- Додайте вівсяні пластівці та просіяне борошно з розпушувачем і корицею. Вбийте одне яйце.
- Перемішайте тісто. Воно має бути липким і трохи розсипчастим. Зберіть тісто в кулю. За потреби додайте 1-2 ст.л розтопленого вершкового масла. Вмішайте в тісто родзинки.
- Вимісіть добре тісто і розділіть його на 16 частин, з яких скачайте кульки розміром приблизно з волоський горіх.
- Застеліть деко пергаментом або силіконовим килимком і присипте зверху борошном. Викладіть кульки з тіста і притисніть їх злегка пальцями.
- Випікайте печиво до золотистого кольору в духовці, розігрітій до 180 ⁰С протягом приблизно 25-30 хвилин.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Європейські пенсії: як влаштовані пенсійні системи в інших країнах (відео)
Про що замовчує уряд: що зміниться для українських пенсіонерів у травні (відео)