Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниКоли закінчиться війна в Україні – військовий експерт зробив несподіваний прогноз

Коли закінчиться війна в Україні – військовий експерт зробив несподіваний прогноз

Этот материал также доступен на русском языке
Чимало експертів роблять прогнози про те, коли в Україні закінчиться війна. Одні впевнені, що це станеться незабаром, інші наводять аргументи, що воєнні дії триватимуть ще не один рік. Які прогнози більш реальні і не відірвані від дійсності і коли українці зможуть зітхнути на повні груди, а біженці повернутися додому.

Вже понад два роки в Україні тривають воєнні дії. Тяжка ситуація не лише по лінії бойового зіткнення (ЛБЗ), а й у містах та населених пунктах, які знаходяться далеко від ЛБЗ. Гинуть військові, мирні українці, знищується інфраструктура, житловий фонд. Кожен мешканець України мріє лише про одне – щоб закінчилася війна.

Раніше ми розповідали, що відбувається на фронті сьогодні, 3 травня.

На питання про те, чи продовжиться війна наступного, 2025 року, відповів Том Купер, австрійський письменник, аналітик, журналіст-розслідувач та ілюстратор, який спеціалізується на військовій авіації; автор понад 20 книг, які викликали хвилю подальших публікацій в Ірані та Іраку та привернули велику увагу в США.

Так на думку військового аналітика, 2025 року війна в Україні не закінчиться.

– Все до того йде… Звісно. Іншого навіть уявити неможливо. Я не прихильник прогнозів, навмисно їх уникаю. З дуже простої причини: зараз просто неможливо точно вгадати, що станеться. Зрештою, може статися так, що Путін завтра вранці помре – і ситуація зміниться. Але те, як воно складається зараз… Дивлячись на те, скільки Україна отримує – особливо! – артилерійських боєприпасів… Ця війна йтиме не лише наступного року, а й через рік. І можливо, довше. Я чув оцінки серйозних людей, які говорять про 2029-2030 роки. Тож несхоже, що все це закінчиться завтра вранці.

І навіть, наприклад, один український наступ зараз, навіть успішний, не завершить війну. Ви не переможете Росію в такий спосіб. Тому що вона надто велика, там надто багато людей, зброї… Багато їхніх союзників досі допомагають їм. І чим більше минає часу, тим краще росіяни адаптуються до будь-яких нових умов, що постійно змінюються, між іншим. Це з характеристик цієї війни: методи, тактика, зброя постійно змінюються. Росіяни добре адаптуються до цього.

Розмовляли: Костянтин Шабальов та Сергій Чернявський

Читайте також на тему:

Харків, Чернігів та Київ – чи буде наступ на ці міста і коли.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні