Готується такий торт буквально за 40 хвилин і він гідний не лише звичайного чаювання, а й святкового застілля.
Раніше ми розповідали, як приготувати класичні еклери.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 120 мл води;
- 120 мл молока;
- ½ чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка цукру;
- 80 г вершкового масла;
- 150 г борошна;
- 4 яйця.
Для крему:
- 2 яйця;
- 150 г цукру;
- 50 г кукурудзяного крохмалю;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 0,5 л молока;
- 180 г вершкового масла;
- 2 чайні ложки цукрової пудри.
Приготування:
-
- Візьміть сотейник, влийте в нього воду, молоко, сіль, цукор і розм’якшене масло.
- Суміш доведіть до кипіння і всипте борошно, постійно помішуючи. Тісто потрібно варити ще 3-4 хвилини, постійно помішуючи.
- Зніміть тісто з плити, головна ознака, що воно готове – тісто має відставати від стінок каструлі. Дайте йому охолонути.
- Додайте в тісто по одному яйцю і перемішайте міксером до однорідної маси.
- Викладіть тісто у форму для запікання. Цю кількість тіста ви повинні розділити на два коржі. Випікайте корж у розігрітій до 180 ° С духовці 30-35 хвилин. Духовку під час випікання не можна відкривати.
- Поки корж печеться, можна приступити до приготування крему. Для цього віночком збийте в каструлі яйця, крохмаль та ванільний цукор.
- В окремій каструлі поставте на плиту молоко, коли воно закипить, тонким цівком вводите яєчно-крохмальну суміш, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння і варіть кілька хвилин до загусання.
- Потім дайте крему охолонути і збийте його міксером з вершковим маслом.
- Візьміть кулінарне кільце і помістіть туди перший корж, викладіть весь крем, рівномірно розподіляючи і накрийте другим коржем.
- Відправте торт в холодильник на 3 години, після цього торт потрібно витягти з кільця, зверху прикрасити цукровою пудрою і насолоджуватися смачним десертом.