Головний секрет цих пиріжків не лише смачна начинка, а й тісто, що готується на картопляному відварі.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне заварне тісто для пиріжків.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 450 г;
- відвар картопляний – 250 мл;
- сухі дріжджі – 1,5 чайної ложки;
- цукор – 1,5 чайної ложки;
- сметана – 2 столові ложки;
- сіль – щіпка;
- олія – 2 столові ложки;
- масло для обсмажування.
Для начинки:
- картопля – 1 кг;
- лавровий лист – 2 шт.;
- цибуля 2 шт.;
- вершкове масло – 25-30 г;
- чорний перець, сіль – до смаку;
- олія – 1 столова ложка.
Приготування:
- Почистіть картоплю і відваріть її до готовності. Злийте відвар. Додайте масло, сіль, перець і за допомогою картоплем’ялки зробіть пюре.
- На сковороді обсмажте цибулю, нарізану кубиками. Додайте цибулю в картоплю і добре перемішайте.
- Візьміть глибоку миску. Влийте теплий відвар, додайте дріжджі, цукор, сіль, сметану. Частками введіть просіяне борошно, замішуйте тісто. Наприкінці додайте олію, щоб тісто не липло до рук і було еластичним.
- Накрийте тісто рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на півтори години.
- Після цього розділіть тісто на рівні частини, розкотіть невеликі коржики, у центр викладіть побільше начинки та защипніть краї.
- Обсмажуйте пиріжки на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії з двох сторін.
Пиріжки на картопляному відварі виходять дуже смачними, ароматними та м’якими. До речі, на картопляному відварі можна готувати не тільки пиріжки з картоплею, а й з іншою начинкою.