Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаНіколи не садіть ці культури біля огірків, інакше гірчитимуть

Ніколи не садіть ці культури біля огірків, інакше гірчитимуть

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете виростити смачні огірки без неприємної гіркоти, при посадці слід враховувати не лише сорт та місце, а й сусідів.

Правильне “сусідство” на городі — дуже важливе. Іноді культури не “дружать” — і це згубно позначається на врожаї та смакових якостях овочів.

Сьогодні розповімо, які культури не варто садити біля огірків, якщо не хочете, щоб огірки виросли гіркими та несмачними.

Раніше ми розповідали, що не варто садити біля моркви.

Отже, щоб огірки не гірчили, не прирікайте їх на сусідство з:

Бобами

Боби можуть заражати огірки різними хворобами, наприклад фузаріозом, внаслідок чого погіршується їхнє зростання і здоров’я.

Картоплею

Картопля та огірки мають спільних шкідників, зокрема колорадського жука та нематодів, тому можуть легко заразити один одного. Тому на грядках ці рослини рекомендується розділяти.

Кавунами та динями

Огірки, кавуни та дині належать до одного сімейства гарбузових. Їх садять поруч один з одним, щоб покращити запилення. Але варто пам’ятати, що культури можуть змагатися за поживні речовини в ґрунті та воді, тому дуже важливо дотримуватися достатньої дистанції при їх посадці.

Помідорами

Сусідство огірків і помідорів також може негативно позначитися на обох овочах. Вони конкурують за поживні речовини в ґрунті і можуть страждати від однакових шкідників і хвороб, таких як фітофтора. Результат — смакові якості значно погіршуються.

Вас також можуть зацікавити новини:

Відкрито реєстрацію на отримання безкоштовних продуктових наборів

Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька способів, що діють (відео)

Нове на сайті