Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДачаТакої великої полуниці ви ще не збирали: садівники розкрили головний секрет вирощування

Такої великої полуниці ви ще не збирали: садівники розкрили головний секрет вирощування

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен садівник хоче зібрати великі ягоди полуниці, які будуть ще й дуже смачними, ароматними та солодкими. Полуниця має певні вимоги, про які повинен знати кожен, хто її вирощує.

Але все ж таки головний секрет вирощування великої полуниці – це сорт.

Якщо ви посадите дрібноплодну полуницю, то навіть підгодівлі та часті поливи не дадуть виростити великі ягоди. Так, їх буде багато, але  величезні ягоди дадуть лише великоплідні сорти.

Звичайно не варто забувати і про правильне вирощування.

Раніше ми розповідали, чому полуниця цвіте, а ягід не дає.

Вирощування великих ягід полуниці – це ціле мистецтво, яке потребує певних знань та вмінь. Ми розповімо вам, як отримати великі та соковиті ягоди полуниці, як правильно поливати рослини, як і чим їх підгодовувати, а ще назвемо найкращі сорти полуниці для успішного вирощування.

Якщо ви хочете збирати великі ягоди полуниці, то при посадці віддайте перевагу таким сортам, як Гігантелла, Гігант Джорнея, Чамора Турусі, Гора Еверест, Мармелада, Хоней, Королева Єлизавета.

Для успішного вирощування полуниці необхідно вибрати сонячне місце з добрим дренажем. Перед посадкою рослин рекомендується додати в ґрунт компост або перегній, щоб забезпечити рослини необхідними поживними речовинами.

Полуниці необхідно поливати досить рясно, особливо в період плодоношення. Однак важливо пам’ятати, що зайвий застій вологи може призвести до гниття коренів та ягід. Тому рекомендується поливати рослини вранці або ввечері, уникаючи попадання вологи на листя. Для забезпечення хорошого врожаю великих ягід полуниці необхідно підгодовувати рослини мінеральними добривами.

Рекомендується використовувати добрива з високим вмістом калію, фосфору та азоту, особливо в періоди активного росту та плодоношення.

Для запобігання захворюванням та шкідникам полуниці рекомендується регулярно перевіряти рослини на наявність захворювань та обробити їх відповідними засобами. Також важливо проводити проріджування кущів, щоб забезпечити рослинам достатнє освітлення та повітрообмін. Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете виростити великі та соковиті ягоди полуниці та насолоджуватися багатим урожаєм протягом усього сезону.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні