Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаДачаГоловний біль, отруєння та опіки: які рослини небезпечно тримати вдома: запам'ятайте цей...

Головний біль, отруєння та опіки: які рослини небезпечно тримати вдома: запам’ятайте цей список

Этот материал также доступен на русском языке
Кімнатні рослини не тільки прикрашають наші будинки, але й роблять наше життя яскравішим і веселішим, але це можна сказати не про всі рослини. Є й такі, які є небезпечними для здоров'я. Тому при виборі нових рослин обов'язково будьте обережні.

Це досить просто: є рослини, які містять у собі отруйні речовини, які можуть викликати подразнення шкіри, алергію, опіки.

Раніше ми розповідали, як продовжити цвітіння петунії до глибокої осені.

Пропонуємо вам ознайомитись зі списком рослин, які не варто тримати в будинку.

Олеандр – всі частини рослини токсичні і можуть спричинити отруєння при контакті або вживанні. Звичайно, якщо його не чіпати, не куштувати «на смак», то нічого страшного не буде. Якщо розмістити олеандр у кімнаті, де ви найчастіше знаходитесь, то можливі головні болі.

Діффенбахія. Сік цієї красивої рослини може викликати подразнення шкіри та слизових оболонок, а також набряклість. Тому, якщо у вашому будинку є діти чи тварини, то краще цю рослину не заводити.

Філодендрон також небезпечний. Сік рослини токсичний і може спричинити подразнення шкіри та стравоходу при потраплянні всередину.

Кала. Всі частини рослини містять отруйні речовини, які можуть спричинити отруєння при контакті або вживанні.

Шлюмбергера. Цю рослину потрібно подалі тримати від свійських тварин, оскільки поїдання її частин може призвести до серйозного отруєння. Не варто тримати різдвяник, особливо, більше двох-трьох вазонів в одній кімнаті, якщо ви страждаєте від астми, ця рослина може утруднити дихання.

Звичайно, це зовсім не означає, що ці рослини не можна тримати в будинку, якщо бути обережним, то шкоди вони не принесуть.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні