Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДачаНе садіть це дерево в саду: від попелиці та гусениць просто не...

Не садіть це дерево в саду: від попелиці та гусениць просто не буде відбою – занапастить весь урожай

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен садівник хоче, щоб на його ділянці росли не лише плодові, а й декоративні рослини, які тішать око приємним цвітінням. Але є культури, які можуть занапастити не лише врожай, а й сад.

Причому це стосується не тільки самої культури, а й рослин, які розташовані поруч.

Раніше ми розповідали, що потрібно зробити на грядках з кабачками, щоб вони дали рекордний урожай.

Мова про черемху. Саме її досвідчені дачники не радять вирощувати на своїй ділянці.

Вся річ у тому, що ця рослина збирає на собі всіх шкідників та хвороби. Багато хто може спостерігати неприємну картину, коли після цвітіння вся черемха покривається павутинням. Природно, що шкідники починають перебиратися на дерева, що поряд зростають, заселяючи їх.

Також на дрібні ягоди черемхи злітаються птахи, які зовсім не проти поласувати й іншими плодами в саду. Також у черемхи є ще кілька не дуже добрих сторін.

По-перше, черемха вважається досить примхливою рослиною і потребує особливого догляду. Вона віддає перевагу сонячним місцям і вологим ґрунтам, що може бути проблематично для дачників, у яких немає можливості забезпечити такі умови для рослини.

По-друге, черемха має досить агресивну кореневу систему, яка може проникати у сусідні посадки та викликати проблеми сусіднім культурам. Це може створювати додаткові труднощі під час догляду за ділянкою і навіть провокувати конфлікти із сусідами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні