Новини

Здобна, волога, м’яка і волокниста паска: усі гості будуть запитувати цей рецепт

Український кулінарний блогер Марія Михальченко поділилася рецептом приготування вологої та дуже смачної паски.

Раніше ми розповідали, як приготувати паску на жовтках.

Інгредієнти:

Для опари:

  • 250 мл молока,
  • 50 г цукру,
  • 30 г пресованих дріжджів,
  • 200 г борошна.

Для замішування тіста:

  • 250 г цукру,
  • 125 мл сметани,
  • 3 жовтки,
  • 2 яйця,
  • 2 пакетики ванільного цукру,
  • 125 г вершкового масла,
  • 100 мл олії,
    2 ст. л коньяку або рому,
  • щіпка солі,
  • цедра 1 апельсина або лимона – за бажанням,
  • 150-200 г сухофруктів.

Приготування:

  1. Візьміть миску і влийте тепле молоко, додайте дріджі, розчиніть їх добре в молоці, всипте цукор і борошно, розмішайте віночком до однорідності.
  2. Накрийте миску плівкою і нехай опара підходить 40-45 хвилин у теплому місці.
  3. У велику миску всипте цукор, щіпку солі, вбийте яйця та жовтки, додайте ванільний цукор, сметану, цедру апельсина. Щоб паска довго залишалася свіжою, додайте 2 ложки коньяку або рому. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Візьміть віночок і перемішайте до однорідності.
  4. Додайте масло розтоплене та олію рафіновану, знову все розмішайте. Влийте опару і частинами введіть просіяне борошно. Замісіть еластичне тісто. Чим довше вимішуватимете, тим випічка буде краще. І не переборщіть з мукою.
  5. Тісто забираємо в миску і накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплому місці на 2 години.
  6. Із тіста потрібно сформувати пласт і викласти зверху сухофрукти, перемішані з борошном. Перемісити, щоб сухофрукти перемішали з тістом. Поділити тісто на шматочки і сформувати паски. Викласти у формочки, заповнивши їх на 1/3.
  7. Накрити плівкою та залишити підходити на 1 годину. Після цього змастити верхівки пасок жовтком.
  8. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 45-60 хвилин, все залежить від розміру пасочок, чим вони більше, тим більше потрібно часу для їхнього випікання.

Новое на сайте

  • Новини

Які свята відзначають 19 травня і що сталося цього дня в історії

Сьогодні неділя, 19 травня 2024 року. 140-й день року за григоріанським календарем. До закінчення лишається…

19/05/2024 07:34
  • Новини

Повітряний, м’який і вологий: найкращий рецепт пирога на всі випадки життя: запасіться склянкою

Від шматочка такого пирога важко відмовитися, він повітряний, ароматний, м'який. З таким пирогом і торта…

19/05/2024 06:32
  • Новини

Так курячі яйця їсти не можна – небезпечно для здоров’я: не нехтуйте цими правилами

Яйця вважаються корисним продуктом, але є обмеження, які слід знати кожному. Інакше – без візиту…

18/05/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на неділю: де чекати грозових опадів 19 травня

Погода в неділю 19 травня буде не такою вже спекотною. У деяких регіонах пройдуть дощі…

18/05/2024 21:47
  • Новини

Магнітні бурі на неділю: який рівень сонячного впливу спіткає нас 19 травня

У вихідні не очікується зниження сонячної активності. Імовірність магнітних бур може зрости до 25%.

18/05/2024 21:10
  • Новини

Фарбування волосся в домашніх умовах: 5 помилок, які можуть зіпсувати результат

Домашнє фарбування, зроблене якісно й акуратно, не поступиться зробленому в салоні. Однак у домашніх умовах…

18/05/2024 20:55