Український кулінарний блогер Марія Михальченко поділилася рецептом приготування вологої та дуже смачної паски.
Раніше ми розповідали, як приготувати паску на жовтках.
Інгредієнти:
Для опари:
- 250 мл молока,
- 50 г цукру,
- 30 г пресованих дріжджів,
Для замішування тіста:
- 2 пакетики ванільного цукру,
- 125 г вершкового масла,
2 ст. л коньяку або рому,
- щіпка солі,
- цедра 1 апельсина або лимона – за бажанням,
- 150-200 г сухофруктів.
Приготування:
- Візьміть миску і влийте тепле молоко, додайте дріджі, розчиніть їх добре в молоці, всипте цукор і борошно, розмішайте віночком до однорідності.
- Накрийте миску плівкою і нехай опара підходить 40-45 хвилин у теплому місці.
- У велику миску всипте цукор, щіпку солі, вбийте яйця та жовтки, додайте ванільний цукор, сметану, цедру апельсина. Щоб паска довго залишалася свіжою, додайте 2 ложки коньяку або рому. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Візьміть віночок і перемішайте до однорідності.
- Додайте масло розтоплене та олію рафіновану, знову все розмішайте. Влийте опару і частинами введіть просіяне борошно. Замісіть еластичне тісто. Чим довше вимішуватимете, тим випічка буде краще. І не переборщіть з мукою.
- Тісто забираємо в миску і накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплому місці на 2 години.
- Із тіста потрібно сформувати пласт і викласти зверху сухофрукти, перемішані з борошном. Перемісити, щоб сухофрукти перемішали з тістом. Поділити тісто на шматочки і сформувати паски. Викласти у формочки, заповнивши їх на 1/3.
- Накрити плівкою та залишити підходити на 1 годину. Після цього змастити верхівки пасок жовтком.
- Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 45-60 хвилин, все залежить від розміру пасочок, чим вони більше, тим більше потрібно часу для їхнього випікання.