Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 19 квітня – чому цього дня обов'язково потрібно допомогти...

Свята та прикмети 19 квітня – чому цього дня обов’язково потрібно допомогти безхатнім

Этот материал также доступен на русском языке
19 квітня в Україні відзначають Міжнародний день проліска. Православні вшановують пам'ять преподобного Іоанна Печерника. Іменини відзначають Антон і Віктор. У народному календарі Іванов день. Цього дня не потрібно сваритися і сперечатися, особливо з начальством і колегами.

19 квітня – яке свято відзначають в Україні

19 квітня в нашій та інших країнах відзначають Міжнародний день проліска. Ідею відзначати День першої весняної квітки 19 квітня висунули англійці. За переказами, ці ніжні квіти відлякують від дому злих духів. Перші квіти проліска пробиваються крізь сніг і навіть лід. Ця тендітна рослина проявляє свою силу над холодом, над зимою і навіть над снігом. У цей день хочеться нагадати про те, що більшість видів пролісків занесено до Червоної книги. Закликаємо всіх дбайливо й обережно ставитися до цих квітів, щоб і в майбутніх поколінь була можливість побачити це диво природи.

Також 19 квітня шанувальники відзначають День лікеру Амаретто, слабоалкогольного напою на основі мигдалю з додаванням різних трав, прянощів і цитрусових. Уперше лікер зробили в Італії в 16 столітті. У всіх любителів цього напою сьогодні є чудовий привід насолодитися його чудовим смаком чи то в чистому вигляді, чи то в коктейлях, чи то в десертах. Нехай сьогоднішнє свято буде особливим і незабутнім для всіх, хто цінує вишуканий смак і аромат цього чарівного напою.

Крім того, 19 квітня в багатьох країнах відзначають День велосипеда. Давня історія і багатофункціональність велосипеда, його простота і надійність, відносна дешевизна та екологічність призвели до появи ще однієї святкової дати в календарі. Перший прототип велосипеда був створений 1817 року німецьким винахідником Карлом фон Дрезом. Звичайно ж, найкращий спосіб відзначити День велосипеда – це вийти з дому, вирушити у велосипедну поїздку з кращими друзями або родиною, насолодившись при цьому прекрасною весняною погодою!

А ще 19 квітня мільйони людей відзначають День часнику. Часник відомий своїми чарівними лікувальними властивостями. Пропонуємо вам сьогодні приготувати свою улюблену страву, обов’язково додавши до неї часник і насолодитися її пікантним ароматом. Адже справжні любителі часнику впевнені в тому, що у страві його ніколи не буває занадто багато. 

19 квітня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять преподобного Іоанна Печерника, який у молодості вирішив залишити мирське життя і вирушив у Стару Лавру біля Мертвого моря, де оселився і все життя присвятив служінню Богу. Його висвятили в сан пресвітера і прозвали Ветхопещерником. В обителі Іоанн і помер, “добре здійснивши всяку чесноту”.

19 квітня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • ходити в лазню або сауну і перегріватися – це може призвести до хвороб,
  • сваритися і сперечатися, особливо з начальством і колегами – стосунки зіпсуються надовго,
  • відмовляти в допомозі та милостині – інакше в майбутньому самі можете опинитися на місці тих, хто просить,
  • займатися важкою фізичною працею – будуть проблеми зі спиною.

Народні прикмети забороняють цього дня думати про погане, такі думки мають сильну енергетику і можуть матеріалізуватися. Також цього дня краще не розлучатися, інакше ще три роки не знайдеш собі пару.

Триває Великий піст 2024, тим, хто постить цього дня, належить сухоїдіння. 

19 квітня – що заведено робити в цей день

Цього дня до святого звертаються з проханнями про захист від злодіїв, а також про легкий пошук вкрадених речей. 

Згідно з народними традиціями, це сприятливий день для початку нових справ, зокрема й фінансових, і вдалий для далеких поїздок. 

Вважається, що в Іванів день потрібно обов’язково допомогти бездомним: як тваринам, так і людям. Люди здавна вірять, що така допомога притягне в дім добробут, а відмова в ній спричинить грошові проблеми.

19 квітня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • качки в’ють гніздо близько до струмка – влітку буде посуха;
  • погода ясна і тепла – наприкінці травня буде похолодання;
  • жайворонки та ластівки прилетіли раніше – до теплої весни;
  • береза розцвіла раніше за вільху або клен – літо буде спекотним.

19 квітня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Антон, Віктор, Георгій, Димитрій, Іван та Семен.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як призначають пенсії по інвалідності: чому групу не продовжують автоматично (відео)

Кожен виживає, як може: на чому економлять українські пенсіонери – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні