Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяХлібна запіканка з фруктами поверне вас у дитинство

Хлібна запіканка з фруктами поверне вас у дитинство

Этот материал также доступен на русском языке
Рецепт дуже простий, і за бажанням його можна урізноманітнити будь-якими фруктами. Тож з одного рецепту може вийти кілька страв.

Хлібна запіканка з фруктами

«Коли я була маленькою, жили ми небагато, і моя мама часто готувала таку запіканку з білого хліба.

Рецепт дуже простий, і за бажанням його можна урізноманітнити будь-якими фруктами. Тож з одного рецепту може вийти кілька страв.

Візьміть молоко – 300 грамів, яйце – 1 штуку, білий хліб, бажано середній батон – 150 грамів, цукор – 35-50 грамів, вершкове масло – 15-25 грамів, яблука, груші або інші не надто соковиті фрукти, ванільний цукор, сіль.

 А как приготовить?

  • Розтопіть вершкове масло.
  • Змішайте молоко, масло, цукор і сіль і нагрійте. Помішуючи, доведіть до кипіння, щоб розчинився цукор.
  • Остудіть. Збийте яйце і влийте в молочну, вже холодну, суміш.
  • Наріжте хліб великими кубиками. Змастіть форму маслом і рівномірно викладіть хлібні кубики.
  • Якщо ви готуєте запіканку з яблуками або грушами, наріжте їх шматочками і змішайте з хлібом.
  • Залийте молочною сумішшю і поставте в гарячу духовку.

Випікайте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин».

Дарина Степова, м. Дніпро

Нове на сайті