Новини

Не паска, а справжнє золото: рецепт найповітрянішої, м’якої та смачної пасхальної випічки

Зазвичай, жовту паску можна приготувати, якщо використовувати багато яєць і обов’язково домашніх, але є секрет, який допоможе вам спекти справжню золоту паску і він не у кількості яєць. Потрібно додати трохи куркуми, саме вона надасть пасхальній випічці красивий золотавий колір.

Рецептом золотої паски поділилася кулінарний блогер Віка – Прості рецепти, таку паску вона готує щороку, тому що цей рецепт дуже простий і легкий, але найголовніше, що випічка виходить дуже смачною та повітряною.

Раніше ми розповідали, як приготувати традиційну великодню паску на жовтках.

Інгредієнти:

  • борошно 600-650 г;
  • яйця 3 шт.;
  • дріжджі живі 25-30 г;
  • щіпка солі;
  • цукор 200 г;
  • цедра одного лимона (або ванілін);
  • молоко 240 мл;
  • масло вершкове 100-120 г;
  • олія 1-2 ст. л.;
  • куркума 1 ст.л.;
  • родзинки 150 г.

Приготування:

  1. Візьміть миску і влийте тепле молоко, додайте дріжджі і добре розмішайте, щоб вони розчинилися. Додайте 3 яйця та цукор, розтоплене вершкове масло, цедру одного лимона та куркуму для кольору. Саме вона додасть випічці золотого кольору і паска вийде золота.
  2. Не забудьте додати щіпку солі для гармонізації смаку і добре вимісити віночком масу.
  3. Просійте борошно і додайте 100-120 г від загальної маси, перемішайте тісто ложкою. Воно має вийти рідким. Накрийте миску зверху рушником і залиште тісто в теплому місці підходити на півтори-дві години.
  4. Частину борошна, яке залишилося, просійте на робочу поверхню, дістаньте тісто з миски, викладіть зверху родзинки і починайте замішувати тісто. Борошна багато не додавайте, щоб тісто не липло до рук, змащуйте їх олією. Тісто має бути дуже м’яким.
  5. Поділіть тісто на частини та заповніть форми для паски на третину. Накрийте рушником і залиште у теплому місці на 20-30 хвилин.
  6. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусах духовці протягом 30-40 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.
  7. Дайте паскам охолонути і зверху прикрасьте глазур’ю або розтопленим шоколадом.

Новое на сайте

  • Новини

Вирощуємо ідеальний салат: 5 секретів досвідчених городників отримати смачну зелень

Нерідко листя салату на городі після його збору гірчить на смак. Щоб уникнути цього, слід…

17/05/2024 14:53
  • Статті

Технології мобільності: чому інтерес до нових смартфонів падає і чим нас здивують у найближчому майбутньому

Ось уже кілька років інтерес до індустрії смартфонів поступово знижується. Чим збираються стимулювати продажі і…

17/05/2024 14:09
  • Новини

Універсальна закуска з доступних продуктів: ніжний рулет вразить вас вишуканим смаком

Учасниця 12 сезону кулінарного шоу МастерШеф Мирослава Пекарюк поділилася цікавим рецептом крабового рулету. Його можна…

17/05/2024 13:47
  • Новини

Росія атакувала Україну 20 ударними дронами та 7 ракетами – військове зведення на 17 травня

Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів і позицій, завдають окупантам відчутних втрат,…

17/05/2024 12:53
  • Новини

Штраф або відчуження майна – до якої відповідальності притягують за борги за комуналку

З моменту введення воєнного стану в Україні пеня за борги за комунальні послуги була заборонена.…

17/05/2024 12:02
  • Новини

Як довго триватимуть відключення світла в Україні – прогнози уряду та Укренерго

З похолоданням українці стали активніше вмикати обігрівальні прилади, що стало причиною дефіциту в енергосистемі попри…

17/05/2024 10:59