Зазвичай, жовту паску можна приготувати, якщо використовувати багато яєць і обов’язково домашніх, але є секрет, який допоможе вам спекти справжню золоту паску і він не у кількості яєць. Потрібно додати трохи куркуми, саме вона надасть пасхальній випічці красивий золотавий колір.
Рецептом золотої паски поділилася кулінарний блогер Віка – Прості рецепти, таку паску вона готує щороку, тому що цей рецепт дуже простий і легкий, але найголовніше, що випічка виходить дуже смачною та повітряною.
Раніше ми розповідали, як приготувати традиційну великодню паску на жовтках.
Інгредієнти:
- борошно – 600-650 г;
- яйця – 3 шт.;
- дріжджі живі – 25-30 г;
- щіпка солі;
- цукор – 200 г;
- цедра одного лимона (або ванілін);
- молоко – 240 мл;
- масло вершкове – 100-120 г;
- олія – 1-2 ст. л.;
- куркума – 1 ст.л.;
- родзинки – 150 г.
Приготування:
- Візьміть миску і влийте тепле молоко, додайте дріжджі і добре розмішайте, щоб вони розчинилися. Додайте 3 яйця та цукор, розтоплене вершкове масло, цедру одного лимона та куркуму для кольору. Саме вона додасть випічці золотого кольору і паска вийде золота.
- Не забудьте додати щіпку солі для гармонізації смаку і добре вимісити віночком масу.
- Просійте борошно і додайте 100-120 г від загальної маси, перемішайте тісто ложкою. Воно має вийти рідким. Накрийте миску зверху рушником і залиште тісто в теплому місці підходити на півтори-дві години.
- Частину борошна, яке залишилося, просійте на робочу поверхню, дістаньте тісто з миски, викладіть зверху родзинки і починайте замішувати тісто. Борошна багато не додавайте, щоб тісто не липло до рук, змащуйте їх олією. Тісто має бути дуже м’яким.
- Поділіть тісто на частини та заповніть форми для паски на третину. Накрийте рушником і залиште у теплому місці на 20-30 хвилин.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусах духовці протягом 30-40 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.
- Дайте паскам охолонути і зверху прикрасьте глазур’ю або розтопленим шоколадом.