Раніше ми розповідали 10 секретів ідеальної паски.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 кг;
- Молоко – 400 мл;
- Жовтки – 10 шт.;
- Свіжі дріжджі – 70 г;
- Вершкове масло – 200 г;
- Цукор – 300 г;
- Ванільний цукор – 2 пакетики;
- Сіль – 0,5 чайної ложки;
- Цедра апельсина або лимона;
- Ізюм або цукати – 150 г.
Приготування:
- Приготуйте опару. У тепле молоко додайте дріжджі, 1 столову ложку цукру та 3 столові ложки борошна. Накрийте масу харчовою плівкою та залиште в теплому місці на 10-15 хвилин.
- В окремій ємності збийте жовтки із цукром та сіллю. Додайте цедру апельсина.
- В опару, яка підійшла, додайте яєчну суміш, перемішайте, додайте розтоплене вершкове масло і знову перемішайте.
- Всипте просіяне борошно і замісіть досить м’яке тісто, яке не повинно липнути до рук. Чим довше вимішуєте, тим краще буде тісто.
- Додайте до тіста родзинки або сухофрукти.
- Залишіть тісто підходити на 1,5-2 години. Після цього приступайте до формування пасок.
- Форми потрібно заповнювати на 1/3. Нехай паски у формах постоять ще 30-45 хвилин і можна приступати до випічки.
- Випікайте у розігрітій до 180-200 градусів духовці протягом 45 хвилин.