Через схожість із морозивом цей торт отримав назву «Пломбір».
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Наполеон” на сковороді.
Інгредієнти:
Для крему:
- Курячі яйця — 2 шт.;
- Цукор — 150 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Сметана (не менше 20% жирності) – 500 г
- Крахмаль (картопляний або кукурудзяний) – 2 ст. ложки
- Вершкове масло — 50 г
Для коржів:
- Борошно — 250 г
- Вершкове масло — 150 г
- Цукор — 70 г
Для прикрашення:
- шоколад (білий або темний) – 100 г
Приготування:
- Спершу візьмемося за приготування крему. У невелику каструльку або сотейник вбийте два яйця, додайте цукор, ванільний цукор, крохмаль і збийте всі інгредієнти до однорідної маси.
- Додайте сметану та перемішайте все віночком.
- Поставте каструльку на середній вогонь і варіть крем до загусання, постійно помішуючи.
- Вимкніть вогонь і додайте 50 г вершкового масла, ретельно розмішавши крем. Нехай остигає.
- Для приготування коржів, у глибоку миску всипте цукор та борошно. Потім натріть на великій тертці вершкове масло.
- Руками перетріть масло з цукром і борошном до утворення крихти.
- На суху розігріту сковороду висипте половину крихти і, постійно помішуючи, обсмажте її до золотистого кольору. Так само обсмажуємо і другу половину крихти.
- Щоб торт красиво сформувати, потрібно взяти тарілку і поставити на неї формувальне кільце. Боки форми краще змастити олією. А ще краще вистелити форму харчовою плівкою.
- Першим шаром буде крихта, другим шаром – крем. Чергуйте шари, доки не зберете весь торт.
- Щоб торт добре просочився, його потрібно на кілька годин відправити у холодильник, але краще на ніч.
- Вранці дістаньте торт із форми і прикрасьте зверху тертим шоколадом.