У чому ж секрет олександрійського тіста – це триваліший процес приготування. Сама опара повинна простояти не менше 8-12 годин, але воно того варте.
Раніше ми розповідали, як приготувати паску з білим шоколадом.
Інгредієнти:
- Дріжджі (краще брати свіжі) – 75 г
- Цукор — 500 г
- Курячі яйця — 5 шт.
- Жовтки – 2 шт.
- Топлене молоко (можна взяти і звичайне) — 500 мл
- Розтоплене вершкове масло — 250 г
- Родзинки — 100 г
- Сіль — щіпка для гармонізації смаку
- Борошно — 1,5 кг
- Ванілін
- Цедра апельсина (за бажанням)
Приготування:
- Візьміть велику миску і розчиніть дріжджі в молоці.
- В окремій мисці збийте яйця з цукром, можна віночком, а можна міксером до пишної білої маси.
- В яєчну суміш потрібно додати розтоплене вершкове масло і знову перемішати.
- Поєднати дріжджову масу з яєчно-вершковою і перемішати, краще взяти велику ємність, адже маса зростатиме в обсязі.
- Накрити посуд харчовою плівкою та залишити на ніч підходити. У холодильник прибирати не потрібно, опара знаходиться у кімнатних умовах.
- Вранці можна приступати до замішування тіста.
- До опари додати ванілін, сіль, ввести частинами просіяне через сито борошно, перемішати. Додати ізюм і добре перемішати. Якщо є бажання, можна для аромату та кольору додати цедру апельсина.
- Тісто вимішувати руками доти, доки воно стане однорідним. Важливо, не забивати його борошном.
- Поділити тісто на паски, відправити у форми, накрити їх рушником і нехай підходять 1-1,5 години.
- Розігріти духовку до 180 градусів і відправити форми випікатися. Час випікання залежить від розміру форм та становить 25-35 хвилин.