Раніше цей рецепт був дуже популярним у наших селах. Таке печиво обов’язково готували на “солодкий стіл” на весіллях.
Також читайте, як приготувати печиво на кокосовій стружці.
Так, досвідчені кулінари радять додати при приготуванні печива горілку чи інший спиртний напій. Під час випікання спирт випарується, зате печиво вийде ще смачнішим.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 125 г;
- Смалець – 125 г;
- Борошно – 350 г;
- Вода – 1 столова ложка;
- Оцет 9% – 1 столова ложка;
- Горілка – 2 столові ложки;
- Розпушувач – 8 г;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Сіль – щіпка;
- Цукрова пудра – 100 г.
Приготування:
-
- Візьміть глибоку миску і змішайте розм’якшене вершкове масло та смалець, для цього продукти краще заздалегідь дістати з холодильника.
- Потім додайте у суміш ванільний цукор і сіль, а також борошно. Усі інгредієнти потрібно перетерти у крихту
- Додайте в крихту воду, горілку та оцет.
- Замісіть еластичне тісто.
- Розкачайте тісто в пласт, шириною до 7 мм і за допомогою улюблених форм виріжте печиво.
- Заготовки викладіть на лист і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
- Поки печиво гаряче, обваляйте його в цукровій пудрі з усіх боків.