Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаЦя рослина має рости поруч із виноградом: кращого сусіда просто не знайти

Ця рослина має рости поруч із виноградом: кращого сусіда просто не знайти

Этот материал также доступен на русском языке
Виноград росте на кожній ділянці. Хтось вирощує столові сорти, хтось технічні для приготування соку та вина, але і для тих, і для інших сортів важливі правильні сусіди. Досвідчені виноградарі назвали рослини, яку просто необхідно посадити поряд із лозою.

Йдеться про троянди. Вся річ у тому, що троянда швидше уражається грибковими хворобами і є своєрідним індикатором. Тому що у троянди та винограду спільні грибкові хвороби. І якщо на трояндах проявилися перші симптоми, то це привід провести профілактичну обробку і для винограду.

Раніше ми розповідали, що потрібно зробити на винограднику, щоб ягоди були ще більшими і солодшими.

Тобто троянди є більш чутливими до хвороб, ніж виноград, тому вони можуть допомогти виявити наявність грибкових та інших інфекцій на ранній стадії. Це дозволяє своєчасно вживати заходів щодо захисту виноградних лоз від захворювань.

Також троянди залучають певні види комах, які можуть бути корисними для виноградників, наприклад, бджоли та інші запилювачі. Це сприяє покращенню запилення квітів винограду та, як наслідок, підвищенню врожайності.

А ще, троянди прикрашають виноградник своїми розкішними бутонами та запаморочливим ароматом.

Але все ж таки головне завдання такого сусідства – це раніше виявлення хвороб. А як відомо, будь-яке захворювання простіше запобігти, ніж потім його лікувати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні