Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДачаНавіщо нарциси заплітають у коси: ви будете здивовані

Навіщо нарциси заплітають у коси: ви будете здивовані

Этот материал также доступен на русском языке
Нарциси ростуть практично на кожній ділянці, тому багатьом буде цікаво, для чого їх заплітають у коси і що це дає.

Нарциси після цвітіння ще тривалий час продовжують вегетацію. Якщо листя, що розростається, заважає поряд рослинам, що ростуть, їх можна заплести в коси.

Раніше ми розповідали, чи потрібно викопувати цибулини тюльпанів  щороку.

Догляд за нарцисами після відцвітання триває, як завжди: необхідний нечастий полив та розпушування ґрунту. Для розвитку цибулин вносять фосфорні підживлення.

Перш ніж заплести листя в коси, до половини зрізують квітконоси. Через місяць листя повністю пожухне і його можна буде видалити. А до цього часу квітник можна прикрасити як одиночними кісками, так і своєрідними плетеними парканчиками. У заплетеному вигляді з листям нічого не відбувається, воно не жовтіє, не перегинається, а головне – не розвалюється. Для цього кіски заплітають до 10 сантиметрів від кінця, а потім одним найдовшим листом пучок пов’язують вузлом.

Насамкінець порада власникам махрових нарцисів, бутони яких не завжди повністю розкриваються. Справа у тому, що у махрових нарцисів велика кількість пелюсток щільно стиснута в бутоні. І для того, щоб бутон повністю розкрився, нарцису потрібно більше вологи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні