Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧи потрібно викопувати тюльпани щороку – професіонали висловили свою думку

Чи потрібно викопувати тюльпани щороку – професіонали висловили свою думку

Этот материал также доступен на русском языке
Тюльпани ростуть практично на кожній присадибній ділянці, але, незважаючи на те, що це досить популярна культура, багато квітникарів задаються питанням, чи потрібно щороку викопувати цибулини тюльпанів.

Якщо довгий час не викопувати цибулини тюльпанів, то вони все глибше йдуть у ґрунт через що цвітіння вже не тішить око, суцвіття стають дрібними, та й цвітуть не всі кущики.

Професіонали радять махрові та бахромчасті тюльпани викопувати щороку. А ось Дарвінові, Грейга, Кауфмана і Фостера і звичайні тюльпани можна викопувати 1 раз на 2-3 роки.

Викопують тюльпани зазвичай тільки після того, як вони відцвітуть, а листя пожовкне і почне усихати. Це головна ознака того, що цибулини повністю визріли та готові до викопування.

Після викопування цибулини потрібно ретельно просушити і зберігати в сухому, теплому і приміщенні, що провітрюється, а це практично все літо і початок осені.

На грядки цибулини тюльпанів висаджують восени, як мінімум, за 2 тижні до настання сильних заморозків, щоб вони встигли добре вкоренитися.

Нове на сайті