Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: печінка по-французьки - вишукана, але дуже проста у приготуванні страва

Готуємо смачно: печінка по-французьки – вишукана, але дуже проста у приготуванні страва

Этот материал также доступен на русском языке
Готувати печінку – справа непроста. Щоб цей делікатний продукт вийшов ідеальним за текстурою та смаком, слід користуватися деякими хитрощами.

Печінка по-французьки

Щоб отримати м’яку та соковиту печінку, її не варто довго смажити та запікати. Спочатку печінку обсмажте в паніровці, потім запікайте в духовці під овочевою та сирною шубою. Печінка виходить настільки ніжною та м’якою, що її навіть жувати не потрібно.

Інгредієнти

Печінка – 500 грамів, цибуля – 2 штуки, морква – 1 штука, борошно – 2 столові ложки, сметана 20% – 2 столові ложки, твердий сир – 120 грамів, перець, сіль та олія – за смаком.

 Приготування

  • Печінку очистити від плівки, вимити і нарізати на шматочки завтовшки близько одного сантиметра.
  • Борошно змішати із сіллю та меленим перцем.
  • У яйця додати сіль і збити вінчиком.
  • Кожен шматочок печінки обваляти в борошні з усіх боків, потім – в яєчній суміші.
  • Викласти на розпечену сковороду з олією і обсмажити по одній хвилині з кожного боку. Потім викласти у форму для запікання.
  • Сир натерти на великій тертці.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на великій тертці.
  • На сковороді з олією обсмажити цибулю до прозорості, а потім моркву до готовності.
  • Остудити і додати сметану, сіль, а потім перемішати.
  • На кожен шматочок печінки викласти овочеву начинку, а зверху посипати сиром.
  • Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні