Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЗ карток ПриватБанку двічі списують гроші: як повернути неправильний платіж

З карток ПриватБанку двічі списують гроші: як повернути неправильний платіж

Этот материал также доступен на русском языке
Клієнти ПриватБанку стикаються з подвійним списанням коштів під час оплати покупок банківською картою. У яких випадках таке може статися і як повернути свої гроші, читайте в нашому матеріалі.

Подвійне зняття коштів у ПриватБанку: чому це відбувається

Один із клієнтів звернувся до банку з такою проблемою, пише портал Мінфін. З’ясувалося, що коли він оплачував товар банківською карткою на сайті магазину за допомогою системи liqpay, а ПриватБанк списав ці кошти двічі.

Раніше ми писали, що банки масово блокують картки українців без повідомлення.

При цьому перша сума була відзначена в Приват24 як заблоковані кошти, а друга – як успішна оплата. 

“Перший раз, коли я намагався розв’язати цю проблему в чаті онлайн банкінгу, банк повернув мені заблоковані гроші, але потім вони знову зникли та позначаються як заблоковані. Вдруге я вже почав детальніше розбиратися з ситуацією, надав чеки про блокування і про оплату, але це не допомогло”, – розповів постраждалий клієнт.

Як повернути гроші, списані банком двічі

У відповіді на це повідомлення представники ПриватБанку вказали, що такі ситуації дійсно можуть виникати. Річ у тім, що якщо в момент оплати карткою переказ коштів блокується, але товар або послугу не отримано, операція ініціюється магазином. Зазвичай у таких випадках блокування скасовується протягом кількох днів з моменту переказу.

У разі невдалої транзакції клієнт банку може звернутися до служби підтримки та залишити заявку на розблокування суми. Для цього знадобиться копія чека повернення товару або скасування операції.

У будь-якому разі сума від неправильного переказу повернеться на баланс власника протягом 11 днів, запевнили представники ПриватБанку.

Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)

Деякі пенсіонери можуть отримати надбавку до пенсійних виплат – кого це стосується (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні