Пиріг з червоною рибою
Це неймовірно смачна страва. Пиріг можна подавати як холодним, і гарячим. За рецептом для приготування рибного пирога цілком підійде заморожене листкове тісто, тому його можна приготувати досить легко і швидко. Можна і самим його зробити.
Інгредієнти
Сьомга або форель слабосолона – 300 – 400 г, тісто дріжджове листкове, яйця – 4 шт., зелена цибуля – 1 пучок, рис – 1 склянка.
Приготування
- Для початку заздалегідь зваріть рис, щоб він встиг охолонути.
- Форму для пирога застелите папером для запікання і натріть вершковим маслом.
- Потім розкотіть два аркуші тесту. Один лист викладіть на дно форми.
- Очистіть рибу від шкірки та кісточок і наріжте на невеликі шматочки.
- Після цього відваріть яйця круто і наріжте цибулю.
- Тепер викладайте шарами начинку пирога на основу: шар рису, потім цибулю та яйця. Останній – шар риби.
- Накрийте зверху другою половинкою тесту.
- Защепить тісто пирога по краях, намажте зверху пиріг олією і посипте цукром.
- Щоб виходив пар, зробіть кілька дірочок ножем.
- У розігріту до 180 градусів духовку можна відправляти пиріг на 40 хвилин.