Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнців можуть зобов'язати повернути субсидію: кому доведеться компенсувати отриману допомогу

Українців можуть зобов’язати повернути субсидію: кому доведеться компенсувати отриману допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
За українським законодавством, субсидію на оплату комунальних послуг можуть отримувати громадяни України, які перебувають у складних життєвих обставинах. Але бувають ситуації, коли цього права можна і позбутися.

У яких випадках можуть позбавити житлової субсидії 

Згідно із заявою Пенсійного фонду України, субсидію призначають залежно від відомостей, зазначених під час подання документів. Якщо буде доведено, що такі дані були вказані неправдиво, то надану соціальну допомогу не тільки скасують, а й змусять компенсувати виплачені кошти. 

Раніше ми писали, що деяким українцям призначено соціальні виплати.

Оскільки відповідальність за достовірність даних несе одержувач субсидії, у разі, якщо розмір соцдопомоги перевищує 10 неоподатковуваних податком мінімумів доходів (170 гривень наразі), отриману допомогу доведеться повернути.

Скасувати субсидію також можуть, якщо заявник приховав відомості, що впливають на право її отримання або на її розмір. Таку інформацію субсидіант зобов’язаний повідомляти протягом місяця з моменту змін.

Хто може отримати субсидію на комуналку

Нагадаємо, на субсидію на оплату ЖКП мають право претендувати як громадяни України, так і іноземні подані або особи без громадянства. Право власності на нерухомість для цього також не обов’язкове.

Чому пенсіонери обурені індексацією – розбір конкретних прикладів (відео)

Нова допомога держави: що можуть отримати переселенці та ті, хто повернувся з-за кордону (відео)

Нове на сайті