Ці рослини надзвичайно корисні, особливо після зими, коли багато хто з нас стикається з авітамінозом. Ось тільки ми не завжди знаємо, що з них приготувати. Ми поділимося з вами деякими оригінальними рецептами, які, безперечно, поповнять вашу скарбничку улюблених страв.
Черемша
Черемша, або, як її ще називають, дикий часник, допомагає привести в норму тиск, запобігає відкладенню солей, рослина корисна для шкіри, а також знижує ризик виникнення раку шлунка.
Стебло, листя та цибулина черемші їстівні й нагадують за смаком зелену цибулю.
З черемші роблять салати, соуси, варять супи і використовують як начинку для пирогів. Сушити зелень не можна, вона втрачає корисні властивості.
Пхалі** з черемші
Інгредієнти
Черемша – 250 грамів, волоські горіхи – 70 грамів, часник – 1-2 зубчики, цибуля – 1 штука, хмелі-сунелі – 1/2 чайної ложки, оцет – 1 столова ложка, сіль та перець – за смаком.
Приготування
- Листя черемші ретельно промити.
- Відварити в гарячій воді 4-5 хвилин до м’якості. Потім опустити в миску з холодною водою. Відкинути на друшляк і обсушити за допомогою паперових рушників.
- Волоські горіхи крупно порубати і обсмажити на сухій сковороді до розкриття аромату.
- Дрібно нарізати цибулю та часник.
- Подрібнити всі інгредієнти у блендері.
- Додати в масу оцет, сіль та спеції, скачати кульки і прикрасити їх за смаком.
**Пхалі – це традиційна грузинська закуска на основі горіхів, різних овочів або зелені та спецій