П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВесняне меню: що приготувати з першої зелені - не проґавте можливість розкуштувати...

Весняне меню: що приготувати з першої зелені – не проґавте можливість розкуштувати пхалі з черемші

Этот материал также доступен на русском языке
Коли навесні на прилавках з'являється перша зелень, зокрема шпинат, щавель, черемша, перша м'ята, кропива – очі розбігаються.

Ці рослини надзвичайно корисні, особливо після зими, коли багато хто з нас стикається з авітамінозом. Ось тільки ми не завжди знаємо, що з них приготувати. Ми поділимося з вами деякими оригінальними рецептами, які, безперечно, поповнять вашу скарбничку улюблених страв.

Черемша

Черемша, або, як її ще називають, дикий часник, допомагає привести в норму тиск, запобігає відкладенню солей, рослина корисна для шкіри, а також знижує ризик виникнення раку шлунка.

Стебло, листя та цибулина черемші їстівні й нагадують за смаком зелену цибулю.

З черемші роблять салати, соуси, варять супи і використовують як начинку для пирогів. Сушити зелень не можна, вона втрачає корисні властивості.

Пхалі** з черемші

Інгредієнти

Черемша – 250 грамів, волоські горіхи – 70 грамів, часник – 1-2 зубчики, цибуля – 1 штука, хмелі-сунелі – 1/2 чайної ложки, оцет – 1 столова ложка, сіль та перець – за смаком.

Приготування

  • Листя черемші ретельно промити.
  • Відварити в гарячій воді 4-5 хвилин до м’якості. Потім опустити в миску з холодною водою. Відкинути на друшляк і обсушити за допомогою паперових рушників.
  • Волоські горіхи крупно порубати і обсмажити на сухій сковороді до розкриття аромату.
  • Дрібно нарізати цибулю та часник.
  • Подрібнити всі інгредієнти у блендері.
  • Додати в масу оцет, сіль та спеції, скачати кульки і прикрасити їх за смаком.

**Пхалі це традиційна грузинська закуска на основі горіхів, різних овочів або зелені та спецій

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні