Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМорква виросте соковитою, солодкою та хрусткою: овочівники назвали прийом, який потрібно провести

Морква виросте соковитою, солодкою та хрусткою: овочівники назвали прийом, який потрібно провести

Этот материал также доступен на русском языке
Морква – одна з найпопулярніших овочевих рослин на наших ділянках. Але часто коренеплоди виростають кривими, сухими та несмачними. Якщо хочете, щоб морква виросла солодкою та соковитою, потрібно провести один хитрий прийом.

І полягає цей прийом у правильному підживленні. Так, щоб отримати солодкі, соковиті та великі коренеплоди, потрібно удобрити рослини під час зростання на грядці.

Раніше ми розповідали, які рослини потрібно посадити на грядці поряд з морквою.

Досвідчені овочівники радять проводити це підживлення в другій половині літа, коли морква насичується соками і набирається смаку.

У цей час на грядки потрібно внести калійне добриво – сульфат калію або монофосфат калію.

Калій є одним із ключових елементів для розвитку коренеплодів, тому підживлення моркви калійними добривами, такими як зола або калійні солі, допоможе отримати солодкі та соковиті коренеплоди.

Коли не варто застосовувати калійні добрива на ділянці?

Зверніть увагу на стан рослин. Нестача калію зазвичай проявляється у вигляді жовтіння та опадіння листя, уповільнення росту та розвитку рослин. Якщо рослини виглядають слабко та зів’ялі, це може бути ознакою нестачі калію. У такому разі підживлення потрібно провести, якщо цих ознак немає, то калій не потрібен.

Врахуйте й попередні врожаї. Якщо на попередніх ділянках сільськогосподарських культур були проблеми зі зростанням та розвитком рослин через нестачу калію, ймовірно, буде потрібне додаткове внесення добрив.

Слідкуйте за погодними умовами. У періоди сильних дощів або посухи рослини можуть відчувати дефіцит калію через недостатній доступ до нього у ґрунті.

Проведіть експериментальне підживлення рослин калійними добривами та спостерігайте за їх реакцією. Якщо після добрива рослини починають активно розвиватися та покращується їх загальний стан, це може бути ознакою нестачі калію у ґрунті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні