Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТак гречку варити не можна: кулінари розкрили секрет правильного приготування смачної каші

Так гречку варити не можна: кулінари розкрили секрет правильного приготування смачної каші

Этот материал также доступен на русском языке
Гречка - улюблений гарнір багатьох, але часто каша виходить не такою смачною, як хотілося б. Досвідчені кулінари розповіли, що в жодному разі не можна робити при варінні гречки.

Щоб гречка вийшла смачною, розсипчастою та ароматною, потрібно правильно її приготувати.

Раніше ми розповідали, кому корисна гречка.

Отже багато господинь вважають, що чим довше варитися гречка, тим вона смачніша, але це далеко не так.

На думку досвідчених кухарів, оптимальний час приготування крупи – 15-20 хвилин після закипання. Гречка повинна вийти трохи жорсткуватою, просто накрийте її кришкою і дайте їй трохи постояти.

Також існує думка, що гречку перед приготуванням не потрібно промивати. Але промивання просто необхідне. За допомогою води з крупи видаляється зайвий крохмаль, гіркота та неприємний смак.

На смак гречки впливають і правильні пропорції. Якщо налити більше води, то гречка вийде водянистою. Оптимальні пропорції – на 1 склянку гречки потрібно брати дві склянки води. Такі пропорції допоможуть зробити ідеальну кашу.

Нове на сайті