Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаДосвідчені овочівники розкрили головний секрет високих урожаїв – що потрібно зробити на...

Досвідчені овочівники розкрили головний секрет високих урожаїв – що потрібно зробити на грядках

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, багато хто з вас помічав, що у деяких городників на грядках, крім овочів ростуть декоративні рослини. Такий дизайн комусь видасться дивним, але є в ньому і свої плюси.

Такі спільні посадки практикують досвідчені овочівники, які знають, що потрібно робити, аби отримати хороший урожай.

Раніше ми розповідали, як зробити ефективне добриво для овочів.

Тому, якщо ви хочете, щоб на ваших грядках завжди був урожай, вирощуйте обов’язково і квіти, які не лише приваблюють корисних комах, а й захищають від шкідників та хвороб.

Звичайно, троянди та півонії можна не висаджувати на городі, але такі рослини, як календула, настурція, чорнобривці вам точно не зашкодять. Вони своїм ароматом приваблюють бджіл, які запилюють багато овочевих рослин, та й не тільки овочевих, а й садових.

Наприклад, календула відома своїми лікувальними властивостями та прекрасними жовтими або помаранчевими суцвіттями. Висаджування календули на овочевих грядках має кілька переваг.

По-перше, ці квіти приваблюють корисних комах, таких як бджоли та оси, які допомагають запиленню квітів та плодоношенню рослин. Завдяки цьому врожайність овочів збільшується.

Крім того, календула – природний відлякувач шкідників, наприклад, попелиці та кліщів, що дозволяє знизити використання хімічних пестицидів.

Настурція також чудово підходить для висаджування на овочевих грядках. Ці квіти можуть притягувати комах, які харчуються шкідниками овочів, такими як білокрилки або попелиці. Завдяки цьому настурція може служити як природний біологічний метод боротьби зі шкідниками.

А ще, присутність настурції на грядках може покращити ґрунт, збагативши його азотом.

Чорнобривці також відмінна рослина для овочевих грядок, вона не тільки прикрашає їх, але й захищає овочі від шкідників.

Тому, якщо ви хочете збирати хороші врожаї, то обов’язково посадіть поряд з декоративними овочевими рослинами, з’єднайте корисне з приємним.

Нове на сайті