Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 7 березня – що цього дня потрібно приготувати, щоб...

Свята та прикмети 7 березня – що цього дня потрібно приготувати, щоб довго не хворіти

Этот материал также доступен на русском языке
7 березня в Україні відзначають Всесвітній день книги. Православні вшановують пам'ять святого Павла Препростого. Іменини відзначають Павло, Євген. У народному календарі Павло Капельник. Цього дня не потрібно садити та сіяти рослини в саду і городі.

7 березня – яке свято відзначають в Україні

7 березня в нашій та інших країнах відзначають Всесвітній день книги, важлива подія, що допомагає згуртувати людей навколо книжок, вшанувати авторів і підкреслити значущість літератури в нашому житті.

Також 7 березня відзначають День енергії рослин. Головна мета цього дня полягає в тому, щоб залучити якомога більше людей до вживання овочів, фруктів і зелені. 

А ще 7 березня відзначають День теплої ковдри, присвячений не тільки захисту від холоду, а й створенню комфорту та затишку у вашому домі. Свято нагадує нам про важливість турботи про себе та своїх близьких і є чудовою можливістю провести час із сім’єю та друзями. Розкладіть ковдри на підлозі, приготуйте смачні частування і насолоджуйтеся теплою атмосферою в колі близьких.

7 березня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять святого Павла Препростого, який прославився своїми благими справами. Він отримав своє прізвисько за простоту і добросердечність. У монастирі Павло старанно молився і багато працював, за це був наділений даром зцілювати людей і виганяти бісів і до останніх днів життя допомагав людям. 

Також 7 березня за новим стилем вшановують ікону “Споручниця грішних”. Це чудотворна ікона Божої Матері, про цілющу силу якої довгий час ніхто не знав. Ікона допомагає тим, хто звертається до неї, відомо, що вона зцілювала хворих під час епідемії холери. В Україні відома стародавня Корецька ікона Божої Матері “Споручниця грішних”, яка знаходиться в Корецькому Свято–Троїцькому монастирі.

7 березня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • садити та сіяти рослини в саду і городі – вони не приживуться,
  • з’ясовувати стосунки – довго не помиритеся,
  • ворожити на кохання, займатися ворожіннями та приворотом,
  • руйнувати пташині гнізда і рвати дикі первоцвіти.

Цей день здавна вважається невдалим для подорожей і поїздок.

7 березня – що заведено робити цього дня

Цього дня іконі “Споручниця грішних” моляться з проханнями позбавити від інфекцій, епідемій, скорботи, розпачу і зневіри, зцілити від безсоння, захистити від пристріту і псування. Також Богородицю просять про прощення гріхів.

На Павла Капельника зазвичай сильно капало з дахів, люди вірили, що так само голосно падають і тяжкі гріхи. Тому цього дня слід помолитися і просити очистити душі від гріха.

Сьогодні вдалий день для риболовлі. А для міцного здоров’я на всю родину потрібно приготувати рибну страву. Той, хто сьогодні скуштує риби, довго не хворітиме.

7 березня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • бурульки висять на дахах – добре вродить льон;
  • лід тримається і не тане – рік буде неврожайним;
  • горизонт став синього кольору – скоро прийде тепло;
  • зяблик літає – буде холодна погода;
  • жайворонки прилетіли – чекайте на тепло.

7 березня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Анна, Антоніна, Василь, Миколай, Павло, Євген, Омелян, Євдокія, Катерина та Ксенія.

Пенсія в березні 2024 року: як зміняться пенсійні виплати в новому місяці (відео)

Дискримінація без гарантій пенсії – підводні камені нового Трудового кодексу (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні