Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята і народні традиції 6 березня – що цього дня вважається особливо...

Свята і народні традиції 6 березня – що цього дня вважається особливо гарною прикметою

Этот материал также доступен на русском языке
6 березня в Україні відзначають Міжнародний день зубного лікаря. Православні вшановують пам'ять римського імператора Костянтина та його матері Олени Рівноапостольної. Іменини відзначають Костянтин і Олена. У народному календарі Костянтинів день. У цей день не потрібно витрачати воду даремно.

6 березня – яке свято відзначають в Україні

6 березня в нашій та інших країнах відзначають Міжнародний день зубного лікаря. Давайте ж сьогодні привітаємо всіх дантистів із Міжнародним днем зубного лікаря! Нехай пацієнти не кричать, робота не дратує, достаток з кожним днем зростає і щастя буде чистим, світлим і бездоганним, як усмішка голлівудської зірки!

Також 6 березня в країнах Європи святкують Європейський день праведників. У це свято вшановують тих, хто ризикуючи життям, рятував інших у найтемніші часи людства, включно з Голокостом.

Крім того, 6 березня любителі солодкого по всьому світу відзначають День печива Oreo. Це свято смаку та насолоди, яке присвячене одному з найулюбленіших видів печива у світі. День став символом веселощів, радості та солодких моментів, які дарує кожен укус цих чарівних ласощів. Популярне шоколадне печиво складається з двох круглих шоколадних пластин, з’єднаних між собою ванільним кремом. Багато господинь готують цього дня різноманітні десерти з Oreo – торти, і чізкейки, і тістечка, і навіть молочні коктейлі. Пропонуємо сьогодні весело і з задоволенням відзначити свято і насолодитися кожним укусом цих чудових ласощів!

6 березня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять римського імператора Костянтина і його матері Олени Рівноапостольної, за яких християнство стало офіційною релігією в Римській імперії.

Також 6 березня за новим стилем згадують 42 святих мучеників в Аммореї – Костянтина, Аетія, Феодора, Феофіла, Калліста, Меліссена, Васоя та інших із ними. Сім років ці воїни провели в полоні, де їх намагалися змусити прийняти мусульманство. Але вони витримали всі тортури та відкинули пропозиції. У підсумку всі 42 воїни загинули за свою віру.

6 березня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • залишати вогонь без нагляду – високий ризик пожежі,
  • витрачати воду даремно – потрібно використовувати тільки за призначенням,
  • втручатися в чужі справи та пліткувати.

Також не потрібно сьогодні використовувати зламані меблі та носити рваний і брудний одяг, все це може привернути нещастя.

6 березня – що заведено робити цього дня

Цього дня до святих звертаються з проханнями про мир, мудрість, міцність духу, зцілення хворих, спокій для літніх, терпіння для скривджених.

За народними прикметами, сонячне світло сьогодні має цілющі й омолоджувальні властивості. Для міцного здоров’я потрібно вийти на вулицю і подивитися на сонце, а насіння рекомендується винести під сонячне світло для гарного врожаю. У будинках цього дня вікна не закривають шторами.

Дуже щасливою прикметою в це народне свято вважається побачити лелеку або ластівку. А якщо ці птахи в Костянтинів день прилетіли на подвір’я або почали вити гніздо біля хати, то в сім’ї скоро буде поповнення. Свято вважається вдалим днем для риболовлі, а також для викопування та освячення колодязя.

Щоб прискорити настання весни, наші пращури випікали хліб у печі та розвішували в саду шпаківні, щоб птахи принесли весну на хвості.

За старих часів цього дня святили колодязі. За народною традицією в цей час потрібно прийняти ванну або сходити в лазню. Вважається, що таким чином можна змити гріхи. 

6 березня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • стукіт дятла почути – до затяжних холодів;
  • день морозний – буде сухе літо;
  • ластівки вже прилетіли – чекайте потепління;
  • хмари високо і швидко пливуть – до гарної погоди;

проліски вже з’явилися – можна починати посівні роботи.

6 березня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Максим, Федір, Аркадій, Костянтин та Олена.

Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)

Пенсія в березні 2024 року: як зміняться пенсійні виплати в новому місяці (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні