Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНезвичайне дріжджове тісто для пиріжків: ще більш пористе, смачне та повітряне –...

Незвичайне дріжджове тісто для пиріжків: ще більш пористе, смачне та повітряне – секрет у воді

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріжки на дріжджовому тісті – це завжди смачно, але бувають випадки, коли тісто виходить не таким пишним і повітряним, як хотілося б. Виявляється, проблема у воді.

Для приготування цього універсального тіста, яке підійде і для пиріжків, і для піци, і для інших виробів з дріжджового тіста, потрібно використовувати не просту воду, а мінеральну. Саме вона робить тісто легким, як пушинка.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне тісто для вареників на воді.

Звичайно, важливо його не забити борошном, чим м’якше тісто, тим краще.

Інгредієнти:

  • мінеральна вода – 300 мл
  • цукор – 2 ст. ложки
  • дріжджі сирі – 30 г (можна брати сухі 7-9 г)
  • борошно – 550 г
  • олія – 100 мл
  • сіль – 1/2 ч. ложки

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску, влийте половину мінеральної води, обов’язково газованої, додайте дріжджі та цукор, перемішайте та залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  2. Влийте воду, що залишилася, додайте сіль і масло, частинами введіть борошно і замісіть еластичне тісто.
  3. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або кухонним рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.
  4. Після цього можна формувати пиріжки. До речі, таке тісто підходить і для смаження пиріжків на сковороді, і для випікання у духовці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні