Для приготування цього універсального тіста, яке підійде і для пиріжків, і для піци, і для інших виробів з дріжджового тіста, потрібно використовувати не просту воду, а мінеральну. Саме вона робить тісто легким, як пушинка.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне тісто для вареників на воді.
Звичайно, важливо його не забити борошном, чим м’якше тісто, тим краще.
Інгредієнти:
- мінеральна вода – 300 мл
- цукор – 2 ст. ложки
- дріжджі сирі – 30 г (можна брати сухі 7-9 г)
- борошно – 550 г
- олія – 100 мл
- сіль – 1/2 ч. ложки
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, влийте половину мінеральної води, обов’язково газованої, додайте дріжджі та цукор, перемішайте та залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
- Влийте воду, що залишилася, додайте сіль і масло, частинами введіть борошно і замісіть еластичне тісто.
- Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або кухонним рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.
- Після цього можна формувати пиріжки. До речі, таке тісто підходить і для смаження пиріжків на сковороді, і для випікання у духовці.