Пропонуємо вам засолити сало гарячим способом за рецептом, після якого ви отримаєте дуже ніжний та ароматний делікатес.
Як засолити сало гарячим способом?
- Брусок сала миємо холодною водою і ділимо його на порційні шматки. Потім складаємо ці шматки в каструлю так, щоб вони не прилягали один до одного щільно.
- В іншій каструлі доводимо до кипіння 1 л води, додаємо склянку солі, лавровий лист – 3-4 шт., перець горошком – 6-8 горошин, цибулину і кип’ятимо цей маринад близько 5 хвилин.
- Киплячий маринад виливаємо в каструлю з салом і придавлюємо зверху гнітом. Сало має бути повністю вкрите рідиною. Витримуємо його під гнітом три-чотири дні при кімнатній температурі.
- Виймаємо сало з маринаду і обсушуємо його паперовими рушниками.
- Обсушене сало ретельно натираємо подрібненим часником, а потім обвалюємо в меленому чорному перці, паприці або готовій приправі до сала.
- Кожен порційний шматок сала щільно загортаємо в харчову плівку і відправляємо у морозилку. Наступного дня можна вживати.