Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВесна готує нам сюрпризи: синоптик розповів про прогноз погоди на найближчі місяці

Весна готує нам сюрпризи: синоптик розповів про прогноз погоди на найближчі місяці

Этот материал также доступен на русском языке
Загалом весна 2024 обіцяє бути теплою, але схоже без примх погоди не обійдеться. Читайте в цьому матеріалі про те, що готують нам весняні місяці.

Очікується, що весна цього року буде теплою і вологою. Літнє тепло навряд чи прийде завчасно, у травні цілком можливі заморозки. Про це розповів народний синоптик Володимир Деркач, пише “Телеграф”.

Погода в березні – який прогноз на місяць

За прогнозом експерта, березень в Україні буде ясним, опадів практично не очікується. Температура вдень буде, в основному, плюсовою, але вночі можливі заморозки. Приблизно з 5 березня почнеться потепління, а до 10-х чисел можна очікувати значного зростання температури. В Україну прийде весняне тепло. 

У середині березня температура повітря знову опуститься, і прийдуть опади.

Наприкінці місяця очікується похолодання з мокрим снігом і заморозками.

Раніше ми писали, як нам “роблять” погоду і чого ми не знаємо про прогнози.

Якою буде погода у квітні

За словами Деркача, у першу декаду квітня встановиться помірна температура, опадів буде небагато. Але поступово температура повітря почне зростати та стане досить тепло. 

На початку другої декади квітня очікується різке погіршення погоди на кілька днів, ненадовго прийдуть дощі та похолодання. До кінця місяця погода вже тішитиме теплими та погожими днями без опадів.

Прогноз погоди в Україні на травень 

Перша декада травня, за прогнозом Деркача, розпочнеться помірним весняним теплом. Початок місяця буде з опадами, але затяжних дощів не очікується. “Із середини першої декади опадів поменшає і потеплішає, але можливість короткочасних дощів збережеться.

Потепління в Україні продовжиться на початку другої декади травня, але температура впаде, знову пройдуть дощі. Через два-три дні сильно потеплішає. Така температура буде і на початку третьої декади місяця.

Наприкінці травня пройдуть досить сильні дощі, місцями шквальний вітер, температура повітря сильно впаде, вночі можливі заморозки.

Індексація навіть не 7,9%: скільки реально отримають пенсіонери в березні (відео)

Маніпуляції з присмаком брехні – експертний розбір звіту Мінсоцполітики (відео)

Нове на сайті