Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 1 березня – що потрібно зробити цього дня,...

Свята та народні прикмети 1 березня – що потрібно зробити цього дня, щоб жити довго

Этот материал также доступен на русском языке
1 березня в Україні відзначають Всесвітній день компліменту. Православні вшановують пам'ять святої Євдокії Іліопольської. Іменини відзначають Михайло та Надія. У народному календарі Благовісник. У цей день потрібно бути особливо обережним і не залишати вогонь без нагляду.

1 березня – яке свято відзначають в Україні

1 березня в усьому світі відзначають Свято приходу весни.

Після довгої та морозної зими пробуджується природа, народжуються нові надії, віриться, що все складеться якнайкраще. Прихід весни несе з собою радість життя, теплі дні та оновлення в природі. Вітаємо всіх зі Святом приходу весни!

Також 1 березня в багатьох країнах відзначають Всесвітній день імунітету. Основною метою свята стало привернення суспільної уваги до проблем збереження та зміцнення імунітету, а також запобігання різним імунним захворюванням. Необхідно пам’ятати, що імунітет і його стан потребують особливої уваги, підтримання та профілактики, а за необхідності – грамотного і своєчасного лікування.

А ще 1 березня відзначають Всесвітній день компліменту, який відзначають щорічно в усьому світі 1 березня. Кожен охочий може долучитися сьогодні до святкування, просто зробивши щирий комплімент іншій людині. Пам’ятати, що приємні слова інших людей підвищують самооцінку та позитивно впливають на емоційний стан.

1 березня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни в нашій країні вшановують пам’ять святої Євдокії Іліопольської, яка спершу заробляла на своїй красі, але одного дня, почувши молебний спів, замислилася над своїм життям і усвідомила, що неправильно живе. Вона прийняла хрещення, роздала бідним своє майно і пішла в монастир. За це Євдокія отримала дар зцілення і воскресіння людей, за легендами відомо про три такі випадки. Згодом Євдокія стала ігуменею монастиря і силою молитви навертала язичників у християнство, за що її зрештою стратили.

1 березня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • брехати – обман швидко розкриється,
  • будувати плани – вони навряд чи здійсняться,
  • займатися рукоділлям – воно не заладиться.

1 березня також невдалий день для рибного лову.

Сьогодні потрібно бути особливо обережним і не залишати вогонь без нагляду.

1 березня – що прийнято робити в цей день

Цього дня до святої звертаються з проханнями про терпіння і зміцнення віри, зцілення від хвороб, моляться їй про позбавлення від безпліддя, допомоги в справах і перед важкими випробуваннями.

Згідно з прикметами, 1 березня потрібно погодувати безпритульну кішку або собаку і, за можливості, забрати до себе додому, тоді будеш жити довго і щасливо без потреби. 

Наші давні пращури цього дня вшановували Ярила, бога природи, родючості та весняного сонця, якого українці називали також Благовісник або Великий Грім. У нього просили щасливого року, гарного врожаю та родинного благополуччя. 

Жінки 1 березня грілися на сонці, щоб сонячне світло сповнило їх здоров’ям і силою, та вмивалися водою з талого снігу через її цілющі властивості. Особливо корисним це вважалося для вагітних. 

За давньою прикметою, 1 березня потрібно вийти на височину і максимально голосно свистнути. Вважалося, що чим голосніше і різноманітніше це зробити, тим швидше прийде весна.

1 березня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • погода сонячна – буде врожайний рік, 
  • день похмурий – рік буде холодний і голодний;
  • хуртовина закрутила – весна прийде пізно;
  • дощ іде – прийде дощове, але тепле літо;
  • туман на світанку – до гарної весни.

Також люди вірять, що яка погода цього дня, таким буде і літо.

1 березня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Олександр, Олександра, Анна, Антон, Антоніна, Василь, Веніамін, Дарина, Євдокія, Іван, Михайло, Надія, Нестор, Ольга, Петро. 

Деякі пенсіонери можуть отримати надбавку до пенсійних виплат – кого це стосується (відео)

Індексація навіть не 7,9%: скільки реально отримають пенсіонери в березні (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні